Spargeţi imaginea lumii

928Întrebare: Este scris că Creatorul  nu are gânduri despre Sine. Cum putem înțelege acest lucru și cine îl poate afirma?

Răspuns: Creatorul nu are ego. Iar baza egoismului este gândul la sine. Cea mai egoistă întrebare este: „Exist eu?”

Tot ceea ce este în afara mea este aceea către care aspir, iubesc și umplu. Prin urmare, îl putem studia pe Creator ca pe o forță superioară care a creat egoismul în afara lui, pentru a-l aduce la corectare, la altruism, la asemănarea cu El, astfel încât în ​​această formă, egoismul să se manifeste ca apropiat, drag și asemănător Creatorului. .

Și apoi, fiind fundamental opuși, dar atingând asemănarea, convergența, apropierea și contopirea completă, am putea ajunge la o stare care nu există în natură, în care Creatorul și creațiile Sale se unesc.

Ideea este că o persoană care percepe societatea, pe sine însuși, natura minerală, vegetală și animală se leagă de toate acestea ca de lucrarea Creatorului. Apoi rezultă că atitudinea lui față de natura înconjurătoare reflectă modul în care se raportează la Creator.

Creatorul nu se ascunde. El nu există deloc. Iar o persoană care vrea să-l dezvăluie pe Creator caută cum poate totuşi să spargă imaginea lumii în care se află și în spatele pânzei acestei lumi să-și descopere artistul.

Aceasta este ceea ce ne învață știința Cabala. Prin urmare, ne învață despre cum să primeşti și să dezvălui Creatorul unei persoane care se află în această lume, în stare fizică.

KabTV “Stări Spirituale” 5/21/22

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: