Speculații în jurul Cabalei

Întrebare: Cuvântul „Cabala” este perceput de mulți ca ceva mistic. Toți oamenii care strigă că sunt angajați în Cabala de la Madonna până la cine știe, sunt cu adevărat implicați în Cabala sau în show-business?

Răspuns: Bineînțeles că este show business. Cabala este o învățătură despre revelația Creatorului către un om din această lume. Oricine poate practica Cabala. Dar pentru a obține efectiv rezultate, trebuie să intri în asta foarte serios.

Întrebare: Dacă este așa, atunci de ce nu toți evreii fără excepție studiază Cabala?

Răspuns: În primul rând, cândva a fost interzis să se angajeze în ea, deoarece oamenii nu erau suficient de dezvoltați. Dar începând din secolele XIV-XV, Cabala fusese deja permisă să fie practicată. Mari cabaliști precum Rambam și Ari au scris despre asta. Și în secolul al XX-lea Cabala a fost revelată tuturor, așa că astăzi oricine o poate studia.

Dar adevărul este că există mulți impostori care au creat show business în jurul Cabalei și au făcut o mulțime de trucuri: Cabala și medicină, Cabala și vrăji, Cabala și pulsul de-nur sau orice altceva. Asta e o prostie! Sunt basme pentru ca oamenii să îi țină la rând.

Întrebare: Deci oamenii au inventat-o pentru ei înșiși?

Răspuns: Nu oamenii au inventat-o, ci liderii lor.

De la Kab TV “Întâlniri cu Cabala” 1/5/22

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: