Spiritualitate

294.4Întrebare: Ce este spiritualitatea?

Răspuns: Spiritualitatea plutește în calitatea dăruirii și a iubirii.

Dar în înțelegerea unei persoane obișnuite spiritualitatea este în filme, picturi și muzică. La nivel corporal aceasta este ceea ce se numește spiritualitate.

Întrebare: Dar din anii şaizeci ai secolului trecut oamenii au plecat în tot felul de căutări ale spiritualului. De exemplu, Beatles au plecat în India pentru asta, altcineva a plecat în altă parte etc. Dar chiar căutau? Sau a fost doar o tendință?

Răspuns: Ce altceva ar fi putut face? Nimic. Ce ar putea găsi băieții răsfățați din Anglia? Căutau, desigur, un pic de droguri, un pic de altceva. Producătorii lor au fost și ei așa; au murit din cauza unei supradoze.

Întrebare: Deci au ajuns la împlinirea maximă a dorinței în cadrul obișnuit. Adică, la vremea aceea erau pe deplin mulțumiți de toate dorințele corporale?

Răspuns: Noi credem că da. La nivel corporal acest lucru nu este posibil. Cu cât primești mai mult, cu atât te simți mai gol. Și dacă am tot ce îmi doresc? Ce urmează? Rămân în interiorul meu – singur. Acesta este ceea ce i-a atras în India și în alte locuri.

Întrebare: Acum există o mulțime de oameni care caută spiritualitatea. De ce pot găsi răspunsul în mod specific în Cabala?

Răspuns: Nici ei nu pot găsi nimic în ea pentru că nu au ajuns încă la acel nivel. Întrebările lor rămân la nivelul new age, misticism și meditație: „Arată-mi o postură ca să pot medita.”

Am fost în locuri în care există comunități uriașe închise care nu fac altceva decât să stea în cerc.

Mai mult, aceștia sunt băieți și fete americani moderni care neagă complet viața pământească și relațiile sexuale. Au nevoie doar de o masă modestă, iar în restul timpului stau și meditează la munte, în Carolina de Nord.

Ei nu înțeleg deloc acest lucru, dar așa văd spiritualitatea.

KabTV „Am primit un apel. Ce este spiritualitatea?” 13/03/11

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: