Spiritualitatea nu poate fi transmisă prin limbajul lumii noastre

137Întrebare: Cabala lurianică a început să se dezvolte în lume în secolul al XVI-lea și până în prezent stă la baza acestei înțelepciuni. Toate cărțile cabaliste scrise înainte, de exemplu, Tanakh-ul, Cartea Zohar,, Talmudul etc. vorbesc despre un singur lucru: cum să-ți echilibrezi natura egoistă și să dezvălui  Creatorul. Ce este special la Cabala Lurianică?

Răspuns: Faptul este că nu este ușor să spunem unei persoane din lumea noastră despre Creator și despre acțiunile Lui, deoarece este o lume complet diferită, relații diferite și acțiuni diferite. Toate acestea nu sunt absolut deloc ceea ce observăm și cu ce suntem obișnuiți în lumea corporală. Acest lucru este absolut incomparabil cu calitățile, acțiunile și gândurile noastre și prin urmare, este dificil să preluăm ceva din lumea spirituală în limbajul lumii noastre.

Lumea spirituală nu este deloc ca a noastră. Este o lume nu atât de gânduri, cât mai degrabă de intenții. Și cu siguranță nu a acțiunilor fizice. Dar cum poate fi comunicat acest lucru unei persoane?

Cabaliștii din antichitate s-au născut deja cu un astfel de simţământ și s-au dezvoltat treptat în sentimentele lor către un concept mai general despre locul în care se află, cu calitățile lor speciale de dăruire, conexiune, iubire și pătrundere în forțele ascunse, secrete ale naturii.

Acesta este poate cel mai greu de explicat. La urma urmei, oamenii cred că în forma în care ne aflăm acum, putem simți lumea superioară. Dar cum este posibil?

Experimentăm lumea corporală prin intermediul celor cinci simțuri. Dacă am avea alte organe senzoriale, am avea impresii complet diferite atât despre noi înșine, cât și despre lumea din jurul nostru. Aici este problema.

Din KabTV “Stări Spirituale” 8/2/22

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed