Spiritul Grupului

Intrebare: Ce inseamna daruirea lipsita de egoism pentru altul? Ce trebuie sa daruiesc unui prieten din afara grupului, fara a simti placere egoista?

Raspuns: Nu trebuie sa ii oferi nimic material. In dorintele tale ii oferi sprijin, astfel incat sa nu uite despre avansarea spre Creator. Asta inseamna daruirea ta. Ce pot sa isi ofere sufletele cand sunt despartite? Ele pot doar sa se trezeasca reciproc si sa isi ofere forta. Nu se cere sa umpli buzunarul prietenului sau frigiderul lui. Doar interconectarea corecta e necesara, iar Lumina Superioara va indeplini toate nevoile.

Sa oferi unui prieten energie, implicare si bucurie cu acest scop, aceasta este datoria ta. Fara aceasta obligatie si spirit nu exista grup. Creatorul a facut in asa fel incat sa existam in acelasi loc, adica un loc spiritual, o dorinta colectiva a tuturor prietenilor din intreaga lume. Dar asta nu inseamna ca suntem inca un grup.

Un grup incepe cu promisiunea de a se inspira reciproc. Mai mult, nu vorbim despre actiunea externa, ci de dorinta interioara in care suntem interconectati. Fiecare transmite impulsul colectiv si increderea in cale celorlalti, iar aceasta se numeste garantia reciproca.

Daca iti pierzi capacitatea de a-i inspira pe ceilalti, inseamna ca faci o gaura in vasul nostru. “Daca sunt obosit, ma pot odihni?” Daca faci asta, nu poti sa primesti inspiratie de la ceilalti si iti faci o gaura sub locul tau in vasul comun si, din cauza ta, toti ceilalti se ineaca.

Fie participi la garantia reciproca, fie nu. Astfel trebuie sa ne intarim echipajele. Fiecare si toti trebuie sa vada cum depindem unul de celalalt tot mai mult. Aceasta e munca practica: O persoana examineaza nevoia sa de conectare cu grupul in fiecare zi. Acesta este exact punctul de interconectare care trebuie sa devina fundatia intregii noastre sperante.

Vasul va ajunge la destinatie iar, intre timp, sarcina noastra este sa il ferim de gauri si sa avem grija ca certitudinea in atingerea scopului si constientizarea importantei acestuia sa fie transmise fiecaruia. Intr-adevar, nu e nimic mai important decat unitatea si revelarea fortei universale a daruirii- Creatorul, Lumina, intre noi.

Din partea 1 a Lectiei zilnice de Cabala 10/6/10, “In fiecare lucru trebuie sa distingem intre Lumina si Kli”.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: