Spre ce ne îndreptăm?

448Întrebare: Viteza schimbării în lume crește constant. Acest lucru este vizibil cu ochiul liber. Schimbările au un număr imens de manifestări diferite: evoluție și revoluție, deteriorare și îmbunătățire, progres și stagnare, accelerare și decelerare. Cine sau ce schimbă lumea?

Răspuns: Evoluția.

Întrebare: Darwin a spus că evoluția este un proces. Care este cauza sa?

Răspuns: Procesul în sine este cauza.

Comentariu: Dar acest lucru nu este complet clar pentru un locuitor obișnuit al planetei noastre. O persoană a fost plasată într-un anumit process, care este în același timp cauză, efect și manifestare și se învârte în această „mașină de spălat”.

Răspunsul meu: Este corect. Faptul este că există o cauză și un scop pentru dezvoltarea a tot ceea ce se întâmplă. Prin urmare, există o mișcare între cauză și efect. Această mișcare o numim proces, viață, evoluție.

Iar către ce scop este îndreptată această mișcare, nu știm. Știm doar că ne îndreptăm către o dezvoltare mai mare: spre dezordine sau invers spre o anumită ordine. Aici avem multe probleme.

Conform înţelepciunii Cabala, trecem de la impulsul inițial în care s-a stabilit întreaga noastră natură a creației, către echilibrul absolut, pe care trebuie să-l atingem voluntar sau involuntar într-un anumit interval de timp.

Din KabTV “Cabala Expres” 9/23/22

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed