Spune adevărul sau taci

292Comentariu: Un scriitor întreabă: „Vreau să înțeleg cum pot să mă descurc cu mine însumi. Nu pot să nu spun adevărul oamenilor. Mă simt rău dacă îlascund și, prin urmare, rup constant relațiile; Spun adevărul. Nu știu ce să fac.”Acesta este un strigăt din inima lui.

Răspunsul meu: Acesta nu este un strigăt din inimă. Este un strigăt de egoism pentru că vrea să-și impună opinia altora. El crede că înțelege starea altora, starea lor greșită, starea lor posibilă corectă și vrea să le impună înțelegerea. Acesta este egoismul absolut care trebuie pur și simplu distrus din tine însuți.

Cine îți dă dreptul să-ți impui altora părerea, sentimentele și gusturile tale ?! Așteaptă asta de la tine ?! Chiar dacă crezi că acest lucru te va face mai bun, tot nu îți dă dreptul să te apropii de ei și să începi să le completezi cu raționamentul tău, gusturile, obiectivele și așa mai departe.

Comentariu: Trebuie să spun că există o mulțime de oameni care cred asta.

Răspunsul meu: Există o este o astfel de educație.

Întrebare: Există, în general, un astfel de adevăr care trebuie spus?

Răspuns: Adevărul este doar să oferi omului voință liberă, astfel încât să-și aleagă adevărul și atât. Acesta este cel mai important lucru în creșterea copiilor și în relațiile dintre adulți.

Întrebare: Cum o putem face?

Răspuns: Învățați o persoană tehnica revelației corecte a vieții. Dacă ar fi așa, atunci am trăi cu toții perfect și așa va fi cândva.

Întrebare: Ce se întâmplă dacă cineva crede 100% că are dreptate și pur și simplu este obligată să transmită asta altora?

Răspuns: Atunci trebuie să se închidă și să se înghită pentru a nu se îneca în propriul său adevăr!

Ce egoism are! Acest egoism nu-i permite nici măcar să-l simtă. Singurul lucru pe care îl poate face este să înțeleagă pur și simplu cât de egoist este, că este obligat să umple pe altul cu opinia sa.

E oribil! Acest lucru este afirmat foarte simplu: „Cea mai mare limită a înțelepciunii este în tăcere”.

Întrebare: Adică, este mai bine să taci în acel moment?

Răspuns: Da.

KabTV „Știri cu Dr. Michael Laitman”, 15.03.2021

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: