Stabilirea necesitatilor vitale

Intrebare: Ai spus ca pentru a rezolva criza globala este necesar sa reducem consumul. In ce fel difera consumul minim de consumul vital? De exemplu se poate ca un ceas care costa o mie de Euro sa fie considerat necesitate vitala?

Raspuns: Nu este o intrebare simpla. As putea chiar spune ca este o capcana in ea. Lasa-ma sa-ti explic printr-o parabola Cabalista de acum 2000 de ani.

Erau odata doi buni prieteni. Unul era bogat iar celalalt de nivel mediu, dar erau amandoi la acelasi nivel spiritual. Intr-o zi cel bogat a dat faliment iar prietenul sau a inceput sa il slujeasca ca un servitor, dorind sa ii asigure toate cele necesare nivelului de existenta cu care era obisnuit. Asta pentru ca mai inainte prietenul sau avea slujitori, deci cand i-a pierdut a simtit ca a pierdut ceva care ii era necesar.

Acesta este un exemplu interesant, dar nu se potriveste timpurilor noastre pentru ca natura ne obliga in alt fel. Nu avem de ales decat sa ne restrangem consumul pentru ca altfel vom devasta planeta. Nu doar ca trebuie sa ne reducem necesitatile, dar trebuie sa obtinem starea in care  am fi bucurosi sa scapam de necesitatile noastre, dar suntem obligati sa le primim pentru ca trebuie sa existam in corpurile noastre in aceasta lume.

Ai o mare cerere, care include nivelul vietii mele de zi cu zi in care am anumite necesitati, la fel ca si necesitati sociale, cum ar fi educatia, cultura, vacantele si calatoriile. Nimeni nu spune ca trebuie sa renunti la ele. Ai nevoie de un apartament, de tot ce este necesar in el, o sotie, copii si asa mai departe.

Problema este consumul nostru deasupra normalului. Daca studiezi stiinta  Kabbalah, involuntar vei incepe sa consumi doar ceea ce este necesar pentru ca cel mai important lucru pentru tine este implinirea spirituala. De aceea, esti fericit ca nu trebuie sa dezvalui aceste dorinte in exces in interiorul tau si vei fi bucuros chiar sa scapi de dorintele normale, dar ai nevoie de ele pentru a-ti asigura existenta. Aceasta se numeste necesitate.
Din prima lectie de la Conventia de la Madrid 6/4/11

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: