Stând în fața înaltei curți

559Întrebare: Este scris că atunci când o persoană moare, este adusă în fața înaltei curți: rai sau iad. Ce este această înaltă instanță?

Răspuns: Acestea sunt stări teribile când o persoană își dezvăluie atitudinea față de lume, cum a trăit și cât de rău a fost. În același timp, este plin de regret și tristețe și înțelege de unde a venit totul. Dar aceasta nu este o scuză pentru el. Cu alte cuvinte, tot ceea ce o persoană începe să realizeze despre sine se numește iad.

Ceea ce ne imaginăm despre a fi în fața înaltei curți și a fi judecat pentru unele acțiuni din lumea asta, nimic din toate acestea nu este adevărat și nu are rost să vorbim despre asta. Tot ceea ce se întâmplă în lumea superioară nu este nimic pe care ni-l putem imagina în gândurile noastre egoiste.

Comentariu: Dar dacă nu ar avea astfel de noțiuni despre înalta instanță, ar face tot ce vrea în lumea noastră. În felul acesta măcar există niște limite.

Răspunsul meu: Nu cred că îi împiedică pe oameni să se comporte prost. Cine cunoaște sau crede cu adevărat aceste fabule? Oamenilor nu le este frică de nimic.

Cu ceva timp în urmă, erau mai primitivi. Este foarte posibil ca asemenea noțiuni să-i fi reținut. Dar, totuși, egoismul unei persoane prevalează asupra tuturor. Deci, dacă cineva nu se străduiește pentru corectarea lui și pentru a construi cu adevărat o altă persoană din sine, cineva mai presus de egoism, atunci nimic nu îl va ajuta.

KabTV “Stările Spirituale” 1/11/22

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: