Standardele spirituale

Întrebare: De ce LiteraSameh” în Zohar se referă la GAR (cele trei Sfirot de sus) de Bina, dacă literele încep numai cu ZAT (cele şapte Sfirot de jos) de Bina?

Răspuns: Şi cum folosim literele în lumea noastră? Avem într-adevăr vreo conexiune cu ZAT de Bina, ZA, şi Malhut ale lumii de Aţilut? Este ştiut că literele de la „Alef” la „Tet” descind din ZAT de Bina; de la „Yod” la „Ţadik” din Zeir Anpin; iar literele „Kuf-Reiş-Şin-Tav” din Malhut, în timp ce literele finale MaNŢePaH se opresc în Parsa.

Totul se termină în Parsa (Cotitură) de Aţilut, dedesubt, se întind lumile de BYA (Bria, Yeţira, Asya). Sub acestea avem această lume, în timp ce noi ne aflăm chiar şi mai jos, în lumea noastră. Deci, cum folosim literele?

Chestiunea este că în Lumea de Aţilut există un model, potrivit căruia fiecare parte a realităţii se divide în continuare în mai multe. Deci, nu contează unde sunt, pot folosi literele în funcţie de gradul meu spiritual.

În Franţa, de exemplu, la Biroul Internaţional de Masurători şi Greutăţi, este un metru standard făcut din platină şi iridium. (Întâmplător, ei au hotărât să nu mai folosească modelul fizic, şi de acum metrul este definit pe baza consistenţei continuităţii vitezei luminii, ca distanţă de deplasare a luminii în vacuum per 1/299,792,458 dintr-o secundă).

De aceea, în lumea noastră, sunt standarde internaţionale de măsură cu care să se verifice unităţile noastre de măsură. Asta ne permite să măsurăm obiectele şi distanţele dintre ele în orice loc. La fel, este lumea de Aţilut, unde este modelul cheie sau standard. El guvernează cum se divide totul şi cum se măsoară în toate celelalte lumi. Bazate pe acest standard, sunt construite toate toate celelalte grade ale lumilor BYA, fiecare din ele este o proiectare a lumii de Aţilut, şi de aceea, sunt litere şi în ele la fel de bine.

Lumea noastră este o proiecţie a lumilor superioare deşi materia ei are o natură complet diferită, una egoistă. De aceea, în lumea noastră, şi noi folosim literele. În plus, folosim cuvintele lumii noastre pentru a descrie lumile spirituale, aşa numitul „limbaj al ramurilor”.

Din partea a doua a Lecţiei zilnice de Cabala din 5/26/2011 „Zohar”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: