Starea de spirit interioară a unui Cabalist

Întrebare de pe Facebook: Studiez Cabala de mai mult de cinci ani. Înainte de fiecare lecţie şi congres eu experimentez un sentiment de frică, ca şi cum lumea s-ar prăbuşi, deşi nu există niciun motiv pentru acest sentiment.

Răspuns: Am de făcut o muncă interioară. Experimentez stări de urcare, coborâre, fericire, frici, de căutări … mă pregătesc în avans pentru a fi împreună la lecţie, pentru a fi într-o conexiune constantă, în contact cu Creatorul, conform principiului „Nu este nimeni în afară de El”. Chiar şi când mă uit la ştiri eu realizez că totul vine din managementul Creatorului și că lumea este, de fapt, reflecţia mea.

Ca rezultat, să vin la lecţie înseamnă că am fost deja „formatat” într-un mod complet, pentru a o percepe în mod corect. Nu este o frică „hipnotică” ce trăieşte în mine, ci un simţ al responsabilităţii. Trebuie să am grijă în mod constant de starea mea spirituală interioară. Şi sunt foarte recunoscător, pentru ca această nevoie să mă aranjeze în modul acesta.

Creatorul ne dă circumstanţe foarte diferite și, uneori, foarte dificile. Iar noi trebuie ca, întâi de toate, să ne raportăm la ele cu responsabilitate. Grija pentru ceilalţi, aspiraţia constantă a sinelui spre afară, anulează frică. Luaţi exemplu de la mine!

De pe KabTV „Ştiri cu Michael Laitman” 2/27/18

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: