Stările unui Cabalist

963.1Întrebare: De ce nu vedem schimbări în comportamentul extern al profesorului în stări de ascensiuni și coborîri, în timp ce vedem astfel de schimbări la prieteni? Cum reușiţi să fiţi atât de plin de energie tot timpul, în timp ce alții sunt în stări de urcare și coborâre?

Răspuns: Am trecut deja prin stările în care voi vă aflați acum. Cu mult timp în urmă am obținut recunoașterea faptului că aceste stări sunt trecătoare și că după seară vine noaptea, că după noapte vine dimineața și apoi ziua și că ele sunt toate stări utile.

Am înțeles că trebuie să-mi plec capul și să aștept și chiar că pot grăbi timpul zorilor – lumina spirituală. Acesta este motivul pentru care sunt întotdeauna într-o stare în care mă pot ocupa făcând ceva.

Sunt stări în care trebuie să urmăresc un program TV sau social, care mă ajută să gândesc, astfel încât să pot construi vocabularul și terminologia necesare și să înțeleg mai bine ce se întâmplă în lume etc.

În afară de asta, scriu postări pe Twitter, am întâlniri cu scriitorii care scriu articole în presă, de mai multe ori pe săptămână. Particip la sesiuni de filmare a programelor pe o varietate de subiecte diferite legate de înţelepciunea Cabalei, psihologie etc. și predau lecții de seară despre Cartea Zohar. Deci, puteți vedea că lucrez tot timpul.

Vreau să vă împărtășesc un secret: mă angajez în diferite părți ale Înțelepciunii Cabalei în funcție de starea în care mă aflu. Nu este nevoie, de exemplu, de o sensibilitate specială pentru a studia „Prefața la Înțelepciunea Cabalei” sau “Studiul celor zece Sefirot”. Așadar, când sentimentele mele amorțesc și devin ca un buștean, mă îndrept spre aceste părți. Pe de altă parte, când sentimentele mele prind viață, mă angajez în studierea articolelor din Shamati sau a articolelor din Rabash.

În fiecare zi trebuie să mă pregătesc pentru lecția de a doua zi. Dacă lecția începe la trei dimineața, mă trezesc cu două ore înainte de lecție, fac un duș fierbinte, mă încălzesc și mă asigur că nu voi adormi. Trăiesc conform acestui program de peste patruzeci de ani și așa am dezvoltat acest obicei.

Îmi iau munca foarte în serios. Deși cunosc materialul, îl parcurg înainte de lecție pentru a intra în subiect, pentru a intra în starea în care mă pot conecta cu elevii și pentru a fi pregătit pentru contactul cu ei, pentru a-i simți, astfel încât şi să mă poată simţi.

La începutul fiecărei lecții, le prezint tema timp de zece-cincisprezece minute și încerc să le-o prezint într-un mod nou. Aceasta înseamnă că este o muncă extrem de creativă care necesită un efort mental constant, așa că, aceste gânduri nu mă părăsesc chiar și atunci când dorm, și experimentez totul în interiorul meu.

Studenții sunt cel mai important lucru pe care îl am. Mă raportez la ei cu mare uimire. Ei sunt baza vieții mele.

Cred că cei care vin fizic la lecții sau care le privesc virtual, simt asta și avansează de la o zi la alta.

Ei primesc în fiecare zi o porțiune de cunoștințe spirituale, sentimente și o nouă perspectivă etc. În plus, nu este doar un eveniment sau un fenomen, ci o adevărată reînnoire interioară, este o muncă reală.

Din emisiunea de pe KabTV “Fundamentele Cabalei” 02.12.2018

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed