Statutul social nu conteaza in spiritualitate

Intrebarea primita: De ce persoanele care au milioane de dolari si pare ca au atins linistea si completa bunastare, cauta imediat urmatorul milion? De ce, macar in subconstient, nu apare, la acesti oameni, intrebarea despre sensul vietii?

Raspunsul meu: Inainte de toate, intrebarea despre sensul vietii nu are nicio legatura cu numarul de milioane pe care le ai. Sunt miliarde de oameni in aceasta lume care nu au nici cel mai mic interes sa cunoasca motivul din spatele existentei lor, desi, multi dintre ei, sunt in situatii dificile. Stilul de viata al unei persoane nu are nimic de-a face cu trezirea, sau nu, a punctului din inima sa.

Fiecare dintre noi are propriul tel in viata. Unul s-a nascut destept, altul prost. Cineva va ajunge presedinte si altcineva va matura strazile. O persoana nu-si alege singura profesia, sau scopul in viata, sau daca va fi bogat, ori sarac.

Punctul din inima se trezeste intr-o persoana, in momentul in acesta descopera raul in viata de zi cu zi. Asta depinde de dezvoltarea fiecaruia. O persoana incepe sa inteleaga, la un moment dat ca, oricum, va muri si toate milioanele,  pentru care si-a irosit viata ca sa le obtina, existau doar pentru a servi societatea, care si-a impus valorile asupra sa.

Daca societatea din care persoana face parte, nu o considera o fiinta umana, decat daca are zece milioane de dolari in cont, atunci, asta o va influenta, in mod sigur. Se va stradui sa faca tot ceea ce ii dicteaza mediul in care traieste.

La fel, daca cineva calatoreste in India si urca pe munte sa mediteze, atunci nu va avea nevoie de prea mult, decat de bolul zilnic cu orez.  Asa este influentata o persoana de societatea din jurul sau. Atentie, in ambele cazuri, punctul din inima poate fi treaz.

Asta depinde de functionarea persoanei in sistemul general al sufletelor. Daca este timpul ca ea sa se trezeasca, atunci asta se datoreaza faptului ca apartine unui subsistem care trebuie acum sa faca o corectie in sistemul de suflete. Astfel, ea va incepe sa urce spiritual. Statutul sau material, sau social, nu are nimic de-a face cu asta.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent:

Articolul următor: