Steve Job – Filozofia vieții

Comentariu: Dacă astăzi întâlnești un om simplu pe stradă și vorbești cu el, acesta în principiu, nu cunoaște numele înțelepților, sau chiar probabil nici pe Regele Solomon. Însă numele “Steve Jobs” îi este familiar. Este fondatorul Apple, um om care a contribuit foarte mult pentru lumea noastră.

Aș vrea să explicit unele dintre citatele lui din punctul de vedere al unui Cabalist. “Obișnuiam să fiu mult peste partea creșterii, dar m-am întors de partea naturii”.

Răspunsul meu: Ereditatea este punctul de început. Cu toate acestea, în principiu, totul este determinat de mediu.

Întrebare: Înseamnă că mediul poate să schimbe ereditatea mea?

Răspuns: Eu nu văd nimic negativ în legătură cu ereditatea, chiar dacă este rea. Mediul conturează omul. Este ca și cum îl pune într-o menghină și îl procesează cum vrea, ca pe un strung. Rezultatul este un produs complet nou.

Întrebare: Aici nu am deloc nicio libertate?

Răspuns: Nu. Deloc! Sunt calități inițiale, însă mediul știe cum să lucreze cu ele și face din om ce este necesar.

Întrebare: Eu caut un mediu sau mediul mă găsește?

Răspuns: În principiu nici tu nici mediul, asta este deja dat de sus, scopul superior.

Citat: Steve Jobs, “Câteodată când faci inovații, faci greșeli. Cel mai bine este să le recunoști rapid și să continui cu îmbunătățirea celorlalte inovații ale tale”.

Răspunsul meu: În principiu, întreagă noastră viață este compusă doar din greșeli. Atunci când recunostem aceste greșeli la fiecare pas pe drum, mergem pe calea corectă.

Întrebare: Facem tot timpul ajustări după fiecare pas și tot facem greșeli?

Răspuns: Desigur. Facem doar greșeli! Cu toate acestea, inițial, la fiecare pas, descoperim natura noastră rea și la fiecare pas încercăm să o corectăm.

Întrebare: Din cauza faptului că natura noastră este egoismul, fiecare pas pe care îl facem este o greșeală?

Răspuns: Fiecare pas al nostru este dinainte o greșeală, însă depinde de noi cum să facem o greșeală adecvată. Adică să facem greșeli pentru a învăța.

Citat: Steve Jobs, “Timpul tău este limitat, așa că nu-l irosi trăind viața altcuiva”.

Răspunsul meu: Asta este corect. Să găsească propriul său lucru, propia linie, singur și să meargă doar în asta și niciodată să nu se predea opiniei, filozofiilor și ideilor altor oameni, asta este o sarcină foarte importantă pentru om. Cred că asta cu certitudine este doar pentru câțiva. Omul trebuie să experimenteze foarte mult pentru a nu fi receptiv la ideile altor oameni și să le urmeze.

Să experimentezi înseamnă să analizezi, să procesezi în tine însuti, să decizi, să te temi, să te ridici, să urci și să cazi. Cu alte cuvinte, trebuie să fie un om care cere tot timpul un sens interior de la viață.

Citat: Asta se presupune că a fost ghidarea lui Steve Jobs în tot: “Dacă încă nu ai găsit-o, continua să cauți. Nu te opri. Așa cum este cu toate lucrurile inimii, vei știi atunci când o găsești”.

Răspunsul meu: Da. Cu siguranță. Doar când o găsești tu vei înțelege cu adevărat ce anume căutai. Dacă am ști în avans ce să căutăm, noi nu ar trebui să o căutăm. Asta ar fi clar pentru mine.

Întrebare: Un Cabalist caută? Un Cabalist are o asemenea căutare?

Răspuns: Cabalistul caută un singur lucru – un salt către Creator. Nu contează ce se va întâmpla în asta. Principalul lucru este să fie mai aproape. Iar asta este singura să sarcina.

Comentariu: Atunci când acest lucru are loc, reiese că el a înțeles totul într-un mod complet diferit?

Răspunsul meu: Desigur! Nu contează, nu pune deloc această întrebare! Nu-și ordonează viitorul pentru el – ce vrea să fie și cum să simtă. Nu! Doar să fie mai aproape.

De pe KabTV “Știri cu Michael Laitman” 5/25/20

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: