Stiinta Creatorului

Întrebare: Care este baza pentru care pretinzi că psihologia este apropiata de Cabala?

Raspuns: Totul depinde nu de problema în sine, ci pe modul în care noi o înţelegem. Înţelegerea noastră se schimbă cu timpul. Astăzi, de exemplu, trăim într-o perioadă de mari schimbări, în special schimbări în percepţia noastră asupra lumii şi, în consecinţă, a atitudinii noastre faţă de lume.

Timp de secole, Cabala a fost considerata misticism şi cabalistii au fost considerati mistici; vrăjitoria şi ghicitul au fost atribuite lor. (A se vedea Wikipedia despre Rav Kaduri şi altii). Cu toate acestea, timpul schimbă percepţia noastră şi Cabala incepe treptat să fie percepută ca ştiinţă a lumii, psihologia superioară a omului.

Psihologia, de asemenea, a trebuit să se apere mulţi ani împotriva acuzaţiilor de misticism. A trebuit să-si dovedească materialismul şi subiectul temerilor legate de acuzaţiile de a fi legata de religii, reîncarnări, etc

În ultimul timp, cu toate acestea, lumea este într-o astfel de stare de confuzie, incat este posibil sa-si schimbe percepţiile şi sa-si reînnoiasca perspectivele: Cabala nu mai este doar misticism şi psihologia isi permite să vorbească despre lucruri care sunt dincolo de această lume.Conceptul de „materialism” si-a rupt graniţele sale fixe. Psihologia a devenit o ştiinţă materialistă, în ciuda faptului că numele său „psyche” înseamnă „suflet” în limba greacă.

De fapt, în rapoartele, cercetarea şi discuţiile fizicienilor moderni, văd din ce in ce mai mult misticismul! În viitor, toate ştiinţele se vor contopi si vor deveni una. Înţelepciunea Cabalei este ştiinţa intregii creaţii, sau, mai degrabă, ştiinţa Creatorului. Pana la urma, nu pot fi atât de multe domenii de studiu despre o singura lume!

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: