Stiinta Moderna La Marginea Necunoscutului

Intrebare: Astazi vedem ca pentru a creste nivelul cercetarii, omul de stiinta trebuie sa se schimbe; dar oare va fi el de acord cu asta?

Raspuns: Dar oare are alta varianta? Acest lucru se refera nu doar la oamenii de stiinta ci si la alte categorii profesionale, profesori sau oameni de afaceri. Pentru ca altfel, oamenii de afaceri nu vor putea sa isi mai desfasoare activitatea. Chiar astazi ei descopera acest lucru. De aceea dispare clasa de mijloc, pentru ca oamenii nu stiu sa conduca o afacere si cum sa munceasca integral. Ei inca nu au gasit motivul acestei crize.

Astazi cel slab ramane slab si nu simte schimbari majore; bogatii se bucura de toate oportunitatile, chiar si pe timp de criza, pentru a-si creste profiturile iar clasa de mijloc sufera. Insa in final oamenii vor intelege ca trebuie sa se schimbe, pentru ca nu exista alta cale. Le va fi clar ca nu mai este posibil sa foloseasca vechile metode aplicate in afaceri si management.

Astazi marile mecanisme comerciale solide tind sa cedeze. Elita pierde controlul si in final situatia ii va forta pe toti sa se gandeasca la modalitatea de a recastiga controlul asupra lucrurilor. Atunci va fi clar: singura cale de a recastiga controlul este de a ne indrepta spre daruire. Doar atunci veti controla situatia.

Toti vor simti aceasta nevoie, inclusiv oamenii de stiinta care vor intelege mai bine decat toti- pe baza faptelor stiintifice. In prezent fiecare domeniu stiintific ajuns la un capat de drum si oamenii de stiinta au inteles deja ca este nevoie de schimbari radicale. In scurt timp ei vor admite ca aceste schimbari trebuie facute din interior.

Astfel ei vor recunoaste raul, insa nu vor putea sa se indrepte prin propriile puteri spre bunatate. Aici trebuie noi sa introducem forta corectiei.

Mai mult, chiar omul de stiinta va fi adus spre aceasta forta si va face ce este necesar daca va vedea nevoia pentru abordarea integrala. Asta pentru ca natura integrala corectata ii este revelata lui. El vede ca nu este capabil sa ajunga la nici un rezultat deoarece se intalneste cu Ein Sof (Ininitatea), necunoscutul. In fata sa exista o imagine integrala si toate partile sale interrelationeaza prin conexiuni infinite pe care el nu le poate explica, nu poate ‚digera” acest intreg si sa traiasca in conformitate cu el. El nu poate construi un model al imaginii unificate in interiorul sau.

Intre timp este imposibil sa ne descurcam fara un astfel de model interior. Chiar si concepte stiintifice cunoscute, cum ar fi teoria lui Einstein poate fi profund inteleasa doar de cativa oameni. Deci ce putem spune despre fenomenul care este revelat astazi si care nu isi are originea in lumea noastra si poate fi inteles doar de o minte integrata.

Intrebare: Insa metoda noastra actioneaza doar intr-un grup si oamenii de stiinta sunt obisnuiti sa lucreze si sa descopere lucruri in mod individual. Vor fi ei oare de acord cu principiul muncii colective ca mijloc pentru revelarea integrala?

Raspuns: Nu au alta varianta. Desigur ca vor fi acord. Mai mult, marii oameni de stiinta recunosc nevoia acestei conexiuni. Ei o simt.

Din partea a 4 a Lectiei Zilnice de Cabala 16/07/2012, “Introducere la Cartea Zohar

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: