Străinii – Dorințele Superioare

Tora, Deuteronomul, 10:19; Să iubiţi şi voi pe străin, că şi voi aţi fost străini în pământul Egiptului.

Este necesar să dăm atenție la tot ceea ce se raportează la apariția unor noi calități în mine, care par să fie complet neimportante pentru mine, dar mă pot duce înainte, înapoi și departe de „stomacul” meu.

Prin aceste dorințe noi, superioare, pe care nu le simt ca ale mele și, de aceea, le numesc străine, voi putea să avansez cu adevărat în pământul Israel.

Aceste dorințe ajung la mine și îmi sunt revelate ca nefiind necesare. De fapt, cine are nevoie de străini?

Folosind exemple externe din viața noastră, Tora ne vorbește de fapt de calitățile interne ale omului, despre lucruri care se întâmplă în noi, atunci când identificăm asemenea acțiuni în noi înșine. De exemplu, întregul grup este îndreptat cu pasiune înspre avansare, arzând de dorință și, apoi, la răscrucea relațiilor dintre prieteni, apar noi calități: anumite posibilități de dăruire, iubire, conexiune și contact. Apar sentimente complet noi față de acești oameni, față de care erai indiferent, chiar îi disprețuiai.

Și, deodată, simți iubire pentru ei, la fel ca pentru copiii tăi, simți grijă și dor față de ei. Gradual ai o senzație în care îi cuprinzi pe toți, ești împreună cu toți, ai grijă de ei și îi ții în brațele tale, la fel ca pe niște copii.

La fel ca o mamă, primești plăcere din asta, pentru ca iubirea ta pentru ei este chiar mai mare decât iubirea pentru proprii copii. De fapt, copiii sunt la nivelul corporal, iar aici vorbim de nivelul spiritual.

Din emisiunea de pe Kab TV Secretele Cărții Eterne din 01.06.2016

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed