Strălucirea eternă a spiritului imaculat

Întrebare: Pe de o parte vorbiți despre Ohr Makif ca și cum ar fi ceva înțelept, pasionat și viu. Pe de altă parte, Lumina este în repaus absolut, și doar influența sa asupra mea se schimbă în funcție de schimbările mele. Cum pot să rezolv această contradicție în mine?

Răspuns: Nu este nimic înțelept cu excepția Ohr Makif (Lumina Înconjurătoare). Tot restul este o dorință egoistă pentru plăcere care vrea în fiecare moment să obțină un sentiment maxim de existență și împlinire. Această dorință poate crește sub influența Luminii la parametrii foarte mari, conform Reshimot (amintiri) care se găsesc în ea. Dar dorința crește într-un singur sens: pentru a profita cu încă mai mult sentiment, mai deschis și vizibil în conformitate cu oricare din combinațiile sale interne, dar numai pentru plăcere! Nu știe nimic altceva!

Lumina Superioară, care o influențează tot timpul, invită impulsuri și stimuli pentru umpleri în ea tot mai mari. Deoarece dorința egoistă se îndepărtează de la o natură pură, dobândește forme distorsionate și monstruoase în noi.  Dar ne jucăm tot timpul și ne mințim pe noi înșine și pe ceilalți ascunzând natura noastră esențială, astfel că ea nu se vede în noi. Un astfel de comportament este tipic pentru om, dar nu la animale.

Nivelurile mineral, vegetal și animal ale naturii funcționează doar conform principiului ”primire maximă cu minim de efort”, pentru a se aduce la o stare de plenitudine. Dorința alege acțiunile lor și le evaluează astfel. Astfel, nivelurile naturii mineral, vegetal și animal nu fac greșeli. Au algoritmi foarte clari. Fiecare nivel consideră opțiuni particulare pentru a atinge cea mai mare umplere a dorinței sale, alegând de la ele ceea ce necesită cel mai mic efort, pentru că eforturile se deduc din umplerea atinsă. Și asta se deduce printr-o formulă simplă prin care toate nivelurile naturii funcționează.

Privește orice animal sănătos, cum se comportă cu precizie. Dar dacă este bolnav, atunci programul său natural greșește și animalul începe să se comporte diferit. O vedem imediat. Astfel, Ohr Makif acționează peste tot: este singurul lucru care există!

Din congresul de la Sochi, Lecția 2, 10.06.2014

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed