Stresul te îmbolnăvește

Întrebare: Acum câteva săptămani, un tată din satul Migdal, langă Kinneret, și-a ucis soția, copilașii lor și pe fiul vecinilor. Acesta este al treilea incident de la începutul anului în care părintii și-au ucis copiii. La Ierusalim, o mamă și-a ucis cele patru fiice și în Acre, o mamă și-a ucis fiul în varstă de cinci ani. Cum putem explica faptul că un părinte, care trebuia să-și protejeze copilul, devine ucigașul lui?

Răspuns: Oamenii se află sub o astfel de presiune, în astfel de circumstanțe care-i presează din toate părtile, încât încep să creadă că sunt de fapt copiii lor (vinovați), care sunt răspunderea principală din viață lor și, astfel, îi condamnă la moarte. Ei cred că dacă nu ar avea copii, nu ar fi sub o astfel de presiune și nu ar trebui să aibă grijă de nimeni și ar fi ușurați.

Acestea sunt incidente tragice excepționale. Eu cred că motivul pentru astfel de incidente este faptul că viața a devenit prea stresantă pentru oameni și sunt cei care n-o pot suporta și sunt dispuși să se elibereze de ea cu orice preț.

Întrebare: Cum se intamplă asta, pentru că noi folosim mereu dragostea părintească ca cel mai apropiat exemplu pentru adevărata iubire, lipsită de egoism?

Răspuns: Dragostea părintilor pentru copiii lor este o emoție naturală, care este specifică atât la oameni, cât și la animale, dar atunci când părinții se află sub presiune și nu știu ce să facă, își pierd mintea. Dacă cineva i-ar fi oprit în acel moment și apoi le-ar fi spus ceea ce intenționau să facă, desigur, ar fi fost șocați. Aceasta este o situație de nebunie temporară.

Întrebare: Deci, cine este nebună, umanitatea?

Răspuns: Astăzi, oamenii sunt supuși unei presiuni foarte puternice și, astfel, din păcate, astfel de cazuri vor reapărea.

Din emisiunea KabTV  „Stiri cu Michael Laitman“ 30/01/17

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: