Structura Universului, Partea I

Planul creației – de a aduce bucurie creației

Ȋntrebare: Care este scopul creaţiei?

Răspuns:  Scopul creației este de cea mai mare importanță. Acesta precede tot ceea ce a fost creat, până acolo unde suntem acum.

Scopul creației este de a aduce bucurie creației. Pentru a realiza acest lucru, creația trebuie să aibă o dorință de a se bucura. De aceea, mai întâi trebuie să existe o lipsă în creație, o simţire a ceea ce doreşte creatia. Principala calitate a materiei creației este senzația că îi lipsește ceva. Aceasta se numește „dorința de a primi plăcere”.

Această dorință ar trebui să se dezvolte treptat, aşa ȋncât creația să fie capabilă să determine ceea ce este de dorit și de nedorit pentru sine, în ce etape, sub ce formă, etc., numai dacă dorința se dezvoltă în mod treptat. Cu alte cuvinte, creația nu poate fi creată imediat. Se poate construi rapid o mașină care va îndeplini o anumită funcție, dar pentru ca creația să fie independentă, pentru ca ea să devină similară cu Creatorul ei, pentru a se bucura, dorința trebuie să treacă prin anumite etape de dezvoltare.

Ȋntrebare:  Se pare că nici Creatorul nu poate crea o creație dintr-o dată, fără nici o etapă de dezvoltare?

Răspuns:  Răspunsul este nu. Dacă creația nu ar trece printr-un proces gradual de dezvoltare, atunci nu ar fi o creație. Ar fi ca un robot, similar cu nivelurile mineral, vegetal și animal ale naturii, care își desfășoară automat programarea, fără nicio alegere liberă și o participare independentă din partea lor.

Crearea unei ființe umane este de a dezvolta dorința spre un punct de independență, aducând ființa la o conștiință a cine este, ce este, cine o controlează și de ce și cum a fost creată în modul specific în care există. Pe de o parte, această dorință trebuie să aibă calități opuse Creatorului și, pe de altă parte, trebuie să aibă posibilitatea de a atinge calitățile Creatorului. Acesta este modul în care creația poate ajunge, în cele din urmă, la perfecțiune. Prin urmare, totul începe cu influența Creatorului asupra creației.

Din KabTV – „Bazele Cabalei” 11/27/18

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed