Student și învățător, două Nivele

Intrebare: Cand poate deveni un profesor un transmitator de energie spirituala pentru un student?

Raspuns: Asta poate fi asa atunci cand un profesor poate servi ca un canal prin care Lumina Superiaora va trece la un student sau cel putin sa ajute studentul sa se conecteze cu grupul de zece, care va incepe sa absoarba Lumina Superioara.

Intrebare: Insa profesorul nu poate bloca studentul in el insusi?

Raspuns: In Intelepciunea Cabala nu se poate intampla asta!

Imi aduc aminte de profesorul meu Rabash, ultimul gigant Cabalist. Nu a permis niciodata ca maretia sa, importanta sa imensa sa fie vazuta.

Astazi citim articolele sale care au fost scrise in fata ochilor mei. Imi aduc aminte tot ceea ce s-a intamplat atunci, pana la ultimul detaliu, in toti anii in care am stat pe o banca in parc in timp ce el scria. Imi aduc aminte literalmente tot, chiar si zgomotele de fundal si vocile din jurul nostru. Astazi, cand ii citesc din nou articolele, realizez ca le inteleg mult mai profund decat in trecut, desi au trecut foarte multi ani de atunci.

Nu este posibil sa apreciezi un profesor imediat, desi el nu isi ascunde lumea sa interioara. Nimeni nu ascunde nimic de noi. In acea vreme, m-am gandit: “Am sa ma mut mai aproape de el. Am sa ii fiu alaturi, iar apoi am sa il scutur si o sa iau de la el tot ceea ce are!”

Nu este nimic de scuturat. Profesorul este pregatit sa transmita totul. Depinde numai de nivelul de la care studentul il poate intelege. Studentul si profesorul sunt doua nivele.

Dar cum poate un student sa se apropie de un profesor pentru a primi, absorbi si sa ia de la el – acesta este un alt lucru si nu este usor.

Din lectia de Cabala in limba rusa 8/7/16

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed