Studiu în Cabala

Întrebare:  Un grup de zece este un mini-model al societății. În loc să lucreze cu întreaga umanitate, ceea ce, în principiu, încă nu este posibil, Cabalaștii au luat, ca o hologramă, celula cea mai mică, în care este posibil să implementăm metoda?

Răspuns:  Este absolut corect.

Comentariu:  Cabaliştii spun că două persoane sunt, de asemenea, minimum pentru o societate.

Răspunsul meu:  În principiu, din lipsă de orice altceva, pot fi două. Până la urmă, atunci o persoană începe să simtă diferența între el și celălalt: cine este „eu” și cine este „el?” Dar, de fapt, puteți obține rapid și corect calitatea altruistă a dăruirii  numai dacă sunteți într-un grup de zece.

Întrebare:  Există multe lucruri scrise despre grupul de zece în sursele Cabaliste. Cabaliștii au studiat întotdeauna în acest fel. Nu a existat nicio învățătură pentru două persoane?

Răspuns:  Aceasta a fost la începutul întemeierii și dezvoltării Cabalei. Cu toate acestea, în acele zile au existat suflete speciale și condiții speciale.

Întrebare:  Este posibil astăzi ca un profesor cabalist să învețe doar o persoană? Învățăm în particular?

Răspuns:  Pot exista profesori particulari. Când prietenul meu și cu mine am venit la Rabash, ne-a oferit ca profesor pe discipolul său, un om ȋn vȃrstă, iar noi doi am studiat cu acesta timp de șase luni.

Întrebare:  Nu existau oameni care voiau să studieze Cabala atunci? Este posibil astăzi?

Răspuns:  Nu, nu cred că acest lucru este nici măcar util. Grupul este cel mai bun dintre toate. În Cabala, totul este atât de legat de conexiunea dintre prieteni încât alte moduri de a studia, nu sunt eficiente.

Întrebare:  Dar ȋn stadiul inițial, cel puțin pentru a înțelege despre ce este vorba?

Răspuns: Este posibil. Pot exista lecții private în acea etapă. Totuși, aceasta nu este ȋndreptarea către obiectiv, ci umplerea de cunoștințe.

[259527]
Din KabTV „Fundamentele Cabalei” 3/20/19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: