Sub controlul Creatorului

528.04Întrebare: Dacă trebuie să mă anulez complet în fața grupului de zece, cum pot fi sigur că grupul de zece nu se abate de la curs nici măcar cu un grad?

Răspuns: Asta nu este treaba ta. Grupul de zece se află sub conducerea Creatorului. Nu poți începe să-l examinezi pentru a verifica cât de corect sau incorect este și dacă are sau nu defecte. Trebuie să te anulezi față de acesta.

Adică, dacă este organizat și totul în el este aranjat conform sistemului lui Baal HaSulam și Rabash, iar tu vrei să avansezi în el, ai o singură opțiune: să te anulezi. Cel care nu se anulează cade. Se întoarce la viața sa animalică.

Întrebare: De ce trebuie să mă anulez?

Răspuns: Pentru ca tu să devii asemănător cu Creatorul. Trebuie să ne anulăm egoismul și să dobândim calitatea Creatorului, calitatea de dăruire și de iubire. Atunci vom începe să simțim eternitatea, infinitul și perfecțiunea, să simțim natura absolută. Creatorul vrea să ne aducă la asta.

Întrebare: Ce ar trebui să fac atunci când văd că prietenii mei trezesc în mine o ură pe care nu o pot controla?

Răspuns: Foarte bine! Înseamnă că trebuie să lucrezi cu acest lucru până în momentul în care îți va plăcea tot ceea ce fac prietenii tăi așa cum ți-ar plăcea la copilul tău.

Din Convenția Internațională „Ne ridicăm deasupra sinelui nostru” 1/7/22, „Anularea în fața prietenilor” Lecția 2

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed