Subtilitățile primirii pentru a darui

Întrebare: Cum poate dorinta de a primi sa lucreze în scopul de a darui?

Raspuns: Poate dacă are intenția de a darui. În acest caz, primeste o dorință de la altcineva și aceasta îi permite sa daruiasca.

Keter a creat dorinta de a primi, Hochma. La sfarsitul acestei faze, dorinta a simțit o scânteie de daruire, a făcut-o ca partea sa principală, și acum vrea doar să dăruiască.

Astfel, Bina a fost creata si primele sale trei Sefirot (GAR de Bina) care sunt similare cu Keter. La fel cum Keter, punctul roșu (din desen) determină esența lui Keter, astfel daruirea determină esența lui Bina. Ca rezultat, fiinta creata devine asemanatoare cu Creatorul și urmează exemplele Lui: Keter a creat Hochma, si astfel, Bina, de asemenea, a luat jumătatea sa inferioara, cele șapte Sfirot inferioare (ZAT de Bina) de la Hochma.

Întrebarea este dacă este primire sau dăruire atunci când partea inferioara a Bina primește Lumina Hochma.

Pe ansamblu, este vorba despre acțiunea punctului insusi, care simte daruire prin această acțiune.

Partea superioară a Bina este o dorinta de a darui, care este indreptata catre Creator: Ea vrea să dăruiască ca El (↑) și în scopul de a face asta, primește (↓). Daruirea sa este, de fapt, în umplerea celor șapte Sfirot inferioare.

În același mod o mamă isi hrănește copilul si este fericita pentru el, ceea ce înseamnă că este posibil să umple vasele de primire, și prin aceasta, sa daruiasca.

Intrebare: Deci, cum vasele de primire, în cazul nostru, se transforma in vase de daruire?

Raspuns: Dupa ce sunt „limitate”, acestea sunt umplute cu Lumina Hasadim, acest lucru este deja a dărui în scopul de a darui, Lishma (pentru numele Ei). Apoi, le putem folosi chiar și pentru a primi în scopul de a darui. Astfel, ele devin vase de daruire, deoarece a primi în scopul de a darui este daruire pura. Aceasta este singura modalitate prin care fiinta creata poate darui.

Pe de altă parte, a dărui în scopul de a darui nu înseamnă că este adevarata daruire. Este doar pregătirea pentru daruirea reală, și acesta este procesul de corectare a vaselor.

Din partea 1 a Lecției zilnice de Cabala 24/01/13, Scrierile lui Rabash

 

 

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed