Succesul este un concept relativ

Întrebare: Poate exista succes fără competiţie?

Răspuns: Depinde de ce consideri tu a fi succes. Eu, de exemplu, dacă sunt criticat într-un ziar, consider acest lucru un succes: mi-au dat atenţie. Altcineva poate considera asta o greşeală, dar mie nu îmi pasă.

Cred că dacă cineva are dreptate, lasă-l să fie mustrat, ce dacă? Poate oamenii nu pot să îi înţeleagă acţiunile în alt fel. Aşadar, succesul este un concept realtiv.

Nu îmi pasă dacă sunt criticat în toate publicaţiile de pe Internet, chiar dacă sunt numit cel mai oribil şi mai dăunător om pentru umanitate. Într-un anumit fel asta atrage atenţia la ceea ce mă strădui să arăt lumii. Iar atunci când îmi citesc articolele, poate asta are un impact asupra lor.

Întrebare: De ce ai nevoie de un astfel de succes?

Răspuns: Oamenii vor deveni interesaţi în a vedea de ce sunt criticat şi astfel vor ajunge să înveţe şi să simtă un pic despre ceea ce spun legat de corectarea lumii şi de faptul că oamenii au o mare şansă să ajungă la o existenţă mai bună, în loc să ajungă la al treilea război mondial. Vreau să las o anumită amprentă în ei.

Întrebare: Să presupunem că ţi se dă permisiunea să publici patru rânduri. Ce ai scrie?

Răspuns: Aş spune că nimic nu poate fi explicat în patru rânduri. Pot să ofer oamenilor înlocuirea suferinţei cu fericirea, frica de moarte cu simţul eternităţii. Iar dacă ei nu sunt indiferenţi la aceste lucruri, restul poate fi învăţat din metoda însăşi.

Din emisiunea de pe Kab TV „Conversaţii cu Michael Laitman” din 17.06.2015

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: