Suferinţa Cabaliştilor

Întrebare: Un Cabalist care înţeţege că totul vine de la Creator, raportează problemele şi necazurile vieţii la El. Dar simte el în acelaşi timp frică şi suferinţă ?

Răspuns: De miliarde de ori mai mult decât o persoană obişnuită. Dar el ştie de unde vin şi pentru ce. Apar exact ca el să le tratez corect.

Văd imaginea morţii soţiei învăţătorului meu Rabaş. Au trăit împreună 65 de ani şi s-au iubit foarte mult, chiar şi la bătrâneţe.

Îmi aduc aminte că nepotul lor m-a sunat şi mi-a spus că bunica lui a murit şi m-a rugat să stau cu bunicul lui. M-am dus imediat. Rabaş stătea întins în patul său, strâns ca o minge, cu faţa la perete şi nu răspundea nimănui.

Cu toate că ştia dinainte rezultatul, deoarece soţia sa era paralizată de câţiva ani, eu am simţit că trecea printr-un şoc puternic, o lovitură pe care trebuia să o primească. Nu la nivel uman, dar cu idei şi scopuri complet diferite. Îi puteam simţii tensiunea, calculele pentru viitoare corectare şi soarta.

Întrebare: Deci loviturile totuşi există ?

Răspuns: Am descris imaginea externă. Iar ce se află în interiorul acesteia… Doamne fereşte să realizăm vreodată prin ce trece un asemenea om într-o asemenea stare.

Din emisiunea de pe Kab TV „Secretele Cărţii Eterne” din 02.03.2016

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: