Suferință cu folos

Întrebare: Cum pot să mă asigur că suferința mă împinge spre munca spirituală și nu spre a scăpa de suferință?

Răspuns: De fapt, problema este aceea că există suferința utilă, care ne dirijează spre scopul creației și există suferință pe care doar o experimentăm și care nu ne aduce nici un beneficiu.

Suferința utilă ne obligă să fim mai integrați în grup, să fim uniți în el și ne ajută să ne construim. Este la fel ca atunci când conducem mașina și ne rătăcim, când vedem că am mers în direcția greșită și, când, suferința din asta ne ajută să găsim calea cea bună. Fără asemenea lovituri, nu putem să avansăm corect. Avansăm întotdeauna în funcție de cele două linii: dreapta și stânga, plăcere și suferință.

Prin urmare, suferința care ne împinge înainte și ne indică mereu cum să avansam corect este suferința potrivită.

De exemplu, într-un sistem de urmărire, o rachetă în mișcare se adaptează în mod constant. Și noi trebuie să ne observăm mereu drumul și să ne adaptăm în funcție de răspunsul negativ, care ne corectează constant și ne menține pe cale. Această legătură este necesară și nu ar trebui să fie percepută ca suferință, ci ca o corecție necesară. Să mulțumim Creatorului că ne-a oferit această metodă de educație!

Din Lecția de Cabala în limba rusă 11/18/18

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: