Suferinţa fizică şi cea spirituală

546.03Întrebare: Cum ar trebui să tratăm diferite boli? Sunt o corectare?

Răspuns: Desigur, sunt o corectare. Mai mult decât atât, conform Cabala, este de dorit să nu se înlăture agonia morții. Sunt corectări serioase ale egoismului nostru.

Ar trebui să fie cât mai ușor posibil, da, dar în principiu doar să se ușureze. Aceasta este o corectare generală a egoismului, care suferă și își încheie suferințele specifice în starea în care se simte la cel mai de jos nivel al existenței sale. Tot restul existenței noastre este împrăștiat pe toate treptele scării spirituale.

Comentariu: Suntem familiarizați cu suferința fizică. Dar suferința spirituală este complet diferită. Este ca o experiență interioară, emoțională, dar fizicul este și mai detestabil.

Răspunsul meu: Te poți ridica deasupra suferinței fizice, astfel încât să nu o mai simți, dar cea spirituală trebuie corectată și înlocuită cu o suferință mai sublimă. Aici nu ai cum să scapi.

Suferința este absența împlinirii în egoism. Dacă o înlocuiești cu lipsa capacității de a dărui și de a iubi, atunci capătă un cu totul alt ton – suferința iubirii. Acest lucru este deja complet diferit; are un scop și poartă dulceața în sine. Putem înlocui tot felul de suferințe rele cu suferință bună.

Întrebare: Când eraţi bolnav, profesorul dvs. Rabash a spus că ar trebui să vă bucuraţi de asta. Cum pot fi folosite bolile fizice?

Răspuns: Nu trebuie să le aduci intenționat asupra ta. Dar suferințele fizice ajută, conduc o persoană la scop.

Nu trebuie să vă delectați cu suferințe, să le așteptați sau să le înălțați ca pe ceva necesar, dar dacă acestea vin, ar trebui să încercați, pe de o parte, să le înlocuiți cumva cu altele mai sublime și în același timp să înțelegeți că suferință de orice tip îl purifică pe om de egoism,  îl înalță.

Cu toate acestea, la nivelul nostru, este o cale foarte lungă și greșită. Prin urmare, Cabala este împotriva suferinței.

KabTV „Am primit un apel. Beneficiile suferinței fizice” 21.05.2012

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed