Suferința și ura sunt incluse în iubire

273.02Întrebare: Igor întreabă: „Se pare că Armaghedonul, războiul lui Gog și Magog, durează de mult, dar din anumite motive nu l-am văzut sau simțit. E adevarat? Sau totul se va așeza, va trece și va fi uitat?”

Răspuns: Totul va trece, cu excepția unui singur lucru, care este ultima stare în care vom ajunge. Și va conține toate stările anterioare care sunt concentrate, colectate și luate împreună. Și va fi baza pentru ultima stare.

Adică, ultima stare va consta din două, o stare numită „Kli” și a doua numită „Ohr“ – vas și lumină. Deci vasul va consta din toate stările prin care fiecare dintre noi și toți împreună am trecut în istorie. Aceasta este o cantitate teribilă de suferință, îndoieli și neînțelegeri, totul în întregime.

Întrebare: Deci prin tot ceea ce am trecut, toate războaiele și toate suferințele se coboară în acest vas?

Răspuns: La o stare care include totul. Și atunci această stare este corectată de lumina superioară sau de Creator, care este unul și același lucru. Și această stare devine egală cu lumina superioară. Adică tot ceea ce se realizează și se înțelege în suferințele prin care a trecut întreaga umanitate în fiecare moment, toate acestea se transformă în lumină. Și astfel este atins Creatorul.

Întrebare: Deci nu ar trebui să regretăm nimic?

Răspuns: Nu s-a întâmplat niciodată!

Întrebare: Și toată suferința cea mai îngrozitoare?

Răspuns: Nu s-a întâmplat niciodată. Nu este ceva ce a fost uitat și acum nu îl simțim.

Întrebare: Și acestea nu sunt greșeli pe care le-am făcut cândva?

Răspuns: Nimic din toate acestea nu s-au întâmplat! A existat doar ca o pregătire pentru ca noi să simțim starea absolută de astăzi.

Întrebare: Ce vrei să spui că nu s-a întâmplat niciodată? Au fost: al Doilea Război Mondial, Holocaustul, Primul Război Mondial, Războiul Civil, sângele vărsat, totul s-a întâmplat! Sau intrăm atunci într-o explicație dificilă?

Răspuns: În imposibilitatea explicației, poate. Dar tot trebuie să spun că acest lucru nu s-a întâmplat. Ne ridicăm la un alt nivel de percepție a realității, un sentiment al realității în care nu s-a întâmplat niciodată așa ceva.

Întrebare: Atunci ce s-a întâmplat?

Răspuns: A fost doar pregătire pentru ca noi să simțim singura stare existentă, starea de a fi plini de iubire absolută universală. Și, la rândul său, este simțit simultan ca absent, negativ și o aspirație la pozitiv. Iar absența iubirii și a urii, orice altceva, toate acestea sunt incluse în dragoste pentru că este imposibil să simți ceva fără opusul lui.

Întrebare: Deci această iubire exaltată strălucește asupra mea și o simt ca ură? Nu am atins-o încă și de aceea o simt ca ură?

Răspuns: Nu. O atingi, dar în ceea ce obții, înțelegi și calitatea opusă. Altfel nu vei putea simți. Nu simțim una fără cealalată.

Întrebare: Deci există împreună tot timpul?

Răspuns: Suntem creații, create! Creatorul, El simte o singură stare, dacă pot spune așa, numai iubire. Și putem simți un singur lucru doar din opusul său.

KabTV „Știri cu Dr. Michael Laitman” 28.02.22

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: