Sufletul este iubirea față de aproapele tău

224Întrebare: Există opinii diferite cu privire la reîncarnarea sufletului. Există chiar și ipoteza că sufletul uman, de exemplu, se poate reîncarna în următorul ciclu ca animal. Este acest lucru posibil?

Răspuns: Nu. În primul rând, acest lucru este imposibil, deoarece sufletul uman este ceva ce nu aparține niciunui nivel. Există gradații în el la nivelurile mineral, vegetal, animal și uman, dar acestea sunt gradații în funcție de puterea sa, în funcție de dezvoltarea sa interioară.

Sufletul este o calitate a dăruirii, a ieșirii din sine; este iubirea față de aproapele, dar nu așa cum o interpretăm noi în lumea noastră. Este pur și simplu o ieșire din propria dorință egoistă în dorința celuilalt, sentimentul de a simți dorința celuilalt mai mult decât propria dorință. Această calitate este sufletul.

Cabalistul spune: „Eu sunt în reîncarnarea sufletelor”, deoarece aceste reîncarnări, numite cicluri de viață, reîncarnări spirituale, au loc în el în mod constant în timpul vieții materiale (animale).

El urcă în mod constant de la o treaptă la alta, iar fiecare dintre ele se numește o lume. El schimbă o lume cu alta, cu o a treia și așa mai departe. În fața lui se află 125 de trepte sau 125 de lumi.

„Close-Up. Acord de parteneriat” de la KabTV 4/7/10

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: