Sufletul în căutarea alegerii

Întrebare: Lumea superioară este compusă din 125 niveluri de realizare. Ce se întâmplă cu sufletul dacă coboară de exemplu la nivelul cinci? Aare el liberă alegere să avanseze sau să rămână la acest nivel?

Răspuns: Libera alegere nu există nicăieri sau în nimic, cu excepţia unei singure activităţi: consolidarea legăturii cu grupul. Libera alegere este numai în acest domeniu. Dacă nu vă fixaţi la conexiunea în grup, atunci energia de care aveţi nevoie pentru a vă trezi în forma corectă pentru a avansa va fi în mod constant respinsă de influenţa negativă, de suferinţă. Dacă încercaţi să fugiţi de aceste suferinţe, dar nu prin voinţa voastră, ci împotriva voinţei voastre, atunci veţi avansa ca restul umanităţii. Dar, dacă veţi înţelege că este necesar să vă ridicaţi în ciuda acestora, atunci trebuie să vă conectaţi cu grupul.

Nu există altă alegere liberă în lume, decât această alegere. Toate fiinţele umane de pe pământ sunt dominate şi nu au liberă alegere. Este imposibil de a face ceva în prezentul vostru, trecut sau viitor dacă nu începeţi a vă schimba destinul cu ajutorul grupului şi dacă nu alegeţi să mergeţi mai departe cu o dorinţă individuală, în loc de băţul care vă împinge de la spate.

Prin urmare, drumul pentru toată lumea este acelaşi, dar dacă aţi înţeles ce este de dorit şi trăiţi toate schimbările interioare prin propria voastră voinţă, atunci veţi începe să schimbaţi egoismul în altruism. Dacă nu, natura vă va obliga la schimbare prin mari suferinţe, care vor sfârşi prin a vă rupe şi veţi fi de acord să faceţi singuri, totul.

Întrebare: Deci, dacă o persoană nu se simte fericită cu privire la implicarea sa în munca spirituală, este un semn că este gata să facă ceva incorect?

Răspuns: Asta înseamnă că nu progresează. Nu avansăm decât prin fericire.  Avansarea reprezintă preferinţa mea pentru caracteristica de dăruire în locul caracteristicii de primire, dragostea în locul urii. Cum este posibil acest lucru, dacă nu sunt satisfăcut de alegerea mea ? Un astfel de lucru nu există. Este un semn că încă nu există nicio alegere.

Din prima zi a Congresului Krasnoyarsk, 14.06.2013, Lecţia 2

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: