Sufletul tau pe calea Bina

Intrebare: In ciuda faptului ca incercati cu atata meticulozitate sa ne explicati mecanismul lumii spirituale descrise in Talmud Eser Sefirot (Studiul celor Zece Sefirot), eu tot nu inteleg nimic.

Raspuns: Nu pot fi meticulous pentru ca acolo sunt prea multe detalii, pe care nu esti capabil sa ti le amintesti. O persoana poate sa isi aminteasca ce simte, dar nu date tehnice. Doar atunci cand le va transforma in impresii si-ar putea aminti ceva. Chiar daca  memoria pare sa fie o parte a mintii, doar experientele senzoriale sunt pastrate in memoria celulelor

Sa presupunem ca introduc acum unele informatii in computer. Aceste date sunt rezultate din experientele senzoriale deoarece substanta mea este bazata pe sentimente. Percep binele si raul intr-o multitudine de forme. Cand introduce aceste informatii in memorie, dau o definitie sentimentelor mele, altfel nu ar fi inregistrate.

Trebuie sa acord un loc special acestora in memoria mea, sa le dau un titlu si definitie, asemanatoare modului in care completam calea prin multe “slash-uri” cand avem de-a face cu un link pe o pagina de internet. In acelasi fel, “adresa” in memoria noastra este formata. Chiar si daca aceasta memorie este mecanica, tot inregistreaza impresii. Daca incep sa imi amintesc o intamplare din trecutul mai indepartat, deodata experimentez sentimentele mele uitate si imi amintesc un miros, un sunet si asa mai departe.

De aceea, daca nu am simtit niciodata lumea spirituala, nu ne putem aminti informatii despre ea. Tocmai de aceea Baal HaSulam a fost atat de suparat cand a intalnit “Kabbalistii din Jerusalem” care practicau o memorare mecanica a teoriei Cabala si au crezut ca este sufficient ca sa reuseasca. Acesta nu este drumul nostru. Noi incercam sa studiem Talmud Eser Sefirot , dar nu evaluam avansarea nostra spirituala prin cat de multa cunoastere obtinem. O masuram prin cat de mult putem simti!

De fapt ce anume poti stii, daca nu simti aceste cuvinte, dupa cum este scris: “Simti cat de minunat este Creatorul?” Stie cineva ce inseamna aceste cuvinte? A simtit ce inseamna? Daca nu, atunci toata cunoastrea este fara rost. Studiem ca sa putem atrage Lumina care Reformeaza! Dorinta noastra, asa cum este descrisa in Zohar si Talmud Eser Sefirot, ne da sansa sa ne conectam cu materia.

Dar noi nu intelegem ce inseamna Zeir Anpin, daca adoarme sau urca cu MAN spre Bina. Pentru noi, ei sunt aproape doar cuvinte. Desi acum intreaga Cabala este o stiinta goala, ne da baza pentru o dorinta, pregatirea si motivul pentru revelare. As vrea sa stiu, din moment ce fiecare text vorbeste despre mine si despre ce se intampla in sufletul meu!

Cine urca de la Malchut la Zeir Anpin si Bina? Sufletul meu urca, primeste implinirea acolo si se intoarce iar jos! Toate aceste actiuni se intampla in mine chair acum, dar nu simt. As vrea sa pot simti in sfarsit cum sunt. De ce, dintr-o data, am aceasta ardoare? Pentru ca genele tale spirituale, Reshimo, s-a trezit.

Din partea a 3a Lectia zilnica de Cabala 10/7/10, Talmud Eser Sefirot

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: