Suntem egali

Intrebare: De ce nu simt acelasi grad de entuziasm si incarcatura spirituala cu toata lumea?

Raspuns: Cu siguranta ca ii simt pe toti diferit. Depeinde de cat de aproape sau departe ei imi apar in perceptia mea egoista. Nici macar nu am remrcat pe cativa dintre ei, pe altii ii plac pana la un anumit nivel iar pe altii inca ii resping.

Sub acest aspect, cheia este personalitatea mea sau dispozitia, ca de altfel diferite alte detalii, cazuri, intamplari de care am auzit, la care am fost martor sau nu. Totusi, asta nu conteaza. Intr-adevar, pe calea spirituala constant experimentam si marim sentimentul ca suntem egali si ca nu exista nici o diferenta intre albi, negrii, rosii, galbeni, frumosi sau urati. Nationalitatea, limba, personalitatea si toate atributele externe dispar deoarece ele sunt semnul unei perceptii limitate in lumea noastra. Nu conteaza cum a fost crescuta o persoana si cum a fost invatata, este doar un invelis extern. Venind in legatura cu dorinta altcuiva, gasesc scanteia spirituala in ea si este plasata in sistemul integral al sufletelor. Atunci il experimetez doar ca pe o parte a corpului meu.

Si atunci atitudinea mea se schimba; toti devenim egali. In mod asemanator o mama isis iubeste toti copii, oferind atentie fiecaruia dintre ei in functie  de necesitatile lor. Toti suntem parti ale sistemului complet si in forma sa completa, nici un detaliu nu poate fi mai important decat altul.
Din parima parte a Lectiei zilnice de Cabala 11/5/10, Scrierile lui  Rabash

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: