Suntem gata să plătim pentru fericire?

79.01Întrebare: A apărut Raportul Anual Al Fericirii În Lume 2022.

Finlanda, este pe primul loc ca cea mai fericită, urmată de Danemarca, Islanda, Elveția, Țările de Jos, Luxemburg, Suedia, Norvegia. Israel a ajuns pe locul al nouălea. Există un total de 146 de țări în clasament.

Clasamentul este determinat de speranța de viață a populației, de respectarea libertăților civile, printre alți factori.

Se va schimba vreodată viziunea asupra unei asemenea fericiri? Dacă este bine pentru mine, pentru corpul meu, sunt calm – asta este fericirea. Sunt în siguranță, sunt bani în bancă.

Răspuns: Cel care numără este cel care determină. Ceea ce înseamnă că menținerea existenței animalelor la nivelul corespunzător se numește fericire.

Întrebare: Vom porni vreodată de la un alt concept de fericire?

Răspuns: Fericirea înseamnă conexiune cu sensul existenței. Și dacă există această conexiune, atunci o persoană vede într-adevăr cum trăiește, la ce aspiră, spre ceea ce plutește odată cu curgerea vieții și este fericit.

Întrebare: Atunci poate, pentru el, doar un pic din asta și va exista deja fericire? Principalul lucru este că există un scop.

Răspuns: Nu, nu cred că este cazul. Ideea este cât sunt dispus să plătesc pentru fericirea adevărată. Dacă doar acest lucru este cu adevărat important pentru mine și nu alte simţiri animalice, alte servicii și așa mai departe, atunci aceasta este fericirea.

Ca rezultat, aceasta este măsura ridicării deasupra egoismului cuiva. Pentru că acolo pierzi simțirea a tot felul de calcule pământești și pentru tine contează doar cât de mult te ridici deasupra tuturor acestei stări egoiste, animalice.

Întrebare: Crezi că vom măsura vreodată fericirea în acest fel?

Răspuns: Fără îndoială! Și cred că timpul nu este departe. Suntem serios conduși către asta. Și toate aceste probleme, vicisitudinile pe care le simțim asupra noastră sunt toate pentru a crea măsura corectă a fericirii în noi.

KabTV “Ştiri cu Dr. Michael Laitman” 3/21/22

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: