Suntem protejați de Sus? Partea 10

Omul, în întreaga sa viață, nu poate face nicio acțiune fără direcție, fără nicio conexiune cu forța superioară. Totuși, este preferabil ca el sau ea să acționeze numai pentru a se asemăna cu forța superioară și să se conecteze cu ea, fiindcă astfel se apropie de revelație.

Întrebare: De ce am nevoie de forța superioară? De ce trebuie să mă asemăn cu ea? În ce mod este conectată de viață mea de zi cu zi? Mă trezesc dimineața; merg la serviciu; grija mea este să-mi ajungă copilul în siguranță la școală și să se întoarcă acasă în siguranță. Aș vrea ca totul să meargă bine la serviciu, ca șeful meu să fie bine dispus și ca proiectele mele să meargă lin.

Seara mă întorc acasă și vreau să fiu întâmpinat de o soție satisfăcută și de un copil fericit, așa încât să nu fie stres sau exasperare.

Această rutină zilnică se repetă an după an, doar că apar probleme noi, discernăminte, invenții și pierderi. Cum se încadrează în toate acestea încercarea de asemănare cu forța superioară și care, teoretic, îmi protejează viața? Ce tip de conexiune are cu viața unei persoane, dacă este vreuna?

Răspuns: Toată viața ta ai urmat poruncile forței superioare, chiar și fără să fii conștient de cine te-a controlat. Tu doar ai alergat pe traseele vieții ca un tren de jucărie, care este pus în mișcare printr-o telecomandă. Iar ție ți se pare că tu însuți ai făcut totul.

Problema stă în faptul că forța superioară este ascunsă de noi. Însă, dacă începi să simți cine te controlează și cu ce scop și cum poți participa în toate aceste lucruri pe care El le face cu tine, atunci vei înțelege că nu ești condus fără direcție în jurul cercurilor ca un tren de jucărie. Întocmai, prin participarea în aceste acțiuni, tu vei putea să Îl dobândești pe Cel care te controlează și tu îți vezi întreaga viață din perspectivă Lui.

Apoi, în tot ceea ce faci, tu vei încerca să stabilești contactul cu Conductorul. Omul trebuie să ducă acest tip de muncă interioară în fiecare moment. Adică tot ceea ce faci în viață este numai pentru a revela forță superioară care te direcționează. Începi să simți cum se comportă în fiecare moment.

Întrebare: O persoană simte că este total vulnerabilă în viață, că nu cunoaște ce-i va aduce ziua de mâine. O conexiune cu forța superioară ne oferă un simț mai mare de siguranță în ziua de mîine?

Răspuns: Dacă o persoană este conectată cu forța superioară, atunci ea nu e ingrijoarată de loc de ziua de mâine, lucrul principal este să rămână în contact cu Coductorul. Ce contează unde mă conduce El? Nu sunt îngrijorat de următorul moment, singura mea grijă este să nu pierd contactul cu El.

Asta oferă în viață un asemenea scut de protecție, că nimic altceva nu este cerut, deoarece tu ești conectat cu mintea superioară. Conexiunea cu forță superioară este precum o poliță de asigurare pentru toate situațiile din viață, făcută cu cea mai mare și cea mai de succes companie de asigurări care include întreaga existență. Asta este ceea ce oferă Înțelepciunea Cabala unei persoane.

Întrebare: Dar dacă persoana nu este religioasă?

Răspuns: Asta nu are legaătură cu religia, numai cu o dorință de a dobândi forța care ne conduce.

Întrebare: Unde să căutăm această forță superioară?

Răspuns: Avem nevoie să o căutăm în interiorul inimilor noastre cu ajutorul Înțelepciunii Cabală. Nu este o sarcină ușoară, iar asta necesită timp. Dar, într-un final, fiecare va putea să “își cunoască Dumnezeul și să-L servească”.

Din KabTV “O viata noua” nr. 818 01/26/17

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: