Sursa forței

Întrebare: Să presupunem că am înțeles că, pentru a adăuga sentimentul importanței unității în grup, este necesar să se facă eforturi suplimentare, dar că nu am forță pentru asta. Unde o pot găsi?

Răspuns: Doar cu prietenii! Este posibil a primi forță doar dacă înclini capul în fața prietenilor tăi, dacă îi vezi ca cei mai importanți, mai puternici și având mai multă înțelegere, ca uniți mai puternic unii de alții tu și ei. Atunci poți primi ceva de la ei.

Grupul trebuie să ajute o persoană pentru ca să simtă atitudinea prietenoasă și bună față de ea, iubirea. Ni se pare că este imposibil să primim forță de la grup. Din partea lor trebuie să existe o muncă metodică îndreptată spre asta, numai că nu ar trebui să devină o rutină, deoarece rutina înghite toate emoțiile. În lumea spirituală, nu există obiceiuri. Asta dispare, deoarece doar schimbările sunt luate în considerare, numai consecințele și nu viteza. Prin urmare, trebuie să fie în mișcare permanentă.

Întrebare: Dar, poate să facă o persoană primul pas? Înțelege că acum grupul este într-o astfel de stare, că ea poate să facă eforturi. Totuși, ea nu are forță să facă ceva pentru a ridica grupul, pentru a se integra în el și a crește. Înțelegerea este acolo, dar nu forța.

Răspuns: Nu există energie. Asta înseamnă că nu este adevărata necesitate. Un fel de detașare, apatie ne reține: aș putea ajuta, dar nu cred că este necesar.

Cum trebuie să acționez într-un caz ca acesta? Voi organiza un atelier, voi așeza pe fiecare în cerc, voi da un subiect și voi încerca să introduc, treptat, întrebări speciale care întorc un pic oamenii la rațiune, îi voi trezi.

Din Congresul de la Soci, Lecția 4 din 14.07.2014

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent:

Articolul următor: