Sursa tuturor forţelor

Întrebare: În ce măsura ar trebui să simt dependenţa mea faţa de prieteni? Starea mea de bine depinde, de asemenea, de ei?

Răspuns: Daca nu te simţi bine, atunci întoarce-te către prietenii tăi şi cere-le putere. Nu controlează Lumina toţi atomii şi moleculele? Şi nu vine sănătatea de la ea, de asemenea?

Chiar crezi că natura materială trăieşte după propriile legi şi că numai sufletul este influenţat de forţa Luminii? Acest întreg vis al imaginii lumi noastre, incluzând toate corpurile şi tot restul, este o proiecţiei a Luminii. Şi atunci, de ce sa nu cer tot ceea ce am nevoie?

Ai nevoie de conditii care sa iti permita sa fii pe deplin devotat daruirii. Aceste conditii sunt ceea ce trebuie sa ceri. Grupul trebuie sa te ajute sa faci asta. Daca intelegem ca depindem complet de Lumina, atunci va fi mai usor pentru fiecare persoana sa se intoarca la Lumina cu o cerere.

Acest lucru e adevarat pentru orice cerere. De exemplu, imi pun miinile in buzunar sperand ca voi scoate un milion de dolari. Nu a functionat? Inseamna ca am o problema cu lipsa credintei. Nu e nimic sa nu pot cere de la Creator de dragul daruirii. Daca esti sigur ca doresti sa daruiesti, atunci cere asta. Asa iti corectezi Kelim-ul. Cere, dar nu pentru tine.

Intrebare: Sa cer de la Creator sau de la grup?

Raspuns: Cand ma adresez grupului, trebuie sa ma adresez Creatorului care e ascuns in el. Grupul in sine nu are nicio forta. Dar cand privesc mai adanc, la forta unitatii intre prieteni care au descoperit deja grauntele dorintei spirituale, Creatorul e prezent in acel graunte si forta Lui nu e limitata in nici un fel.

Nu exista nicio limita pentru Lumina. E prezenta si nelimitata chiar si intr-un grup mic si slab. Sunt cel care determina ce va rezulta din el.

Astfle, trebuie sa ma indrept spre Creator prin grup. El e sursa intregii puteri. Cererea mea trebuie sa fie doar conform principiului “Israel (eu) Tora (grupul) si Creatorul (Lumina) sunt un intreg.”

In timpul studiului poti cere orice iti lipseste (inclusiv sanatate si succes) pentru a permite ca gandurile tale sa fie despre daruire. Si asta, pentru ca totul tine de o singura dorinta, dar tu o corectezi in forme diferite. Oricum, in realitate vorbim mereu de aceeasi lipsa de Lumina din vas.

Din Lectia zilnica de Cabala 10/11/10, “Cine marturiseste despre persoana”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: