Tabara de antrenament

Comentariu: Ca o regula, profetii vorbesc despre doua optiuni ale dezvoltarii: grea si usoara…

Raspuns: Sa presupunem ca fiul tau este puturos si incapatanat. Este istet, dar nu are dorinta necesare pentru a-si realiza potentialul. Ce ti-ar placea sa il vezi in viitor?

Comentariu: Un jucator faimos de fotbal.

Raspuns: Inteleg. Este un vis modern al tatalui evreu.

Bine, du-l la o scoala de fotbal, dar el este puturos si nu doreste sa munceasca. Este obligat sa aibe un regim zilnic, antrenamente regulate si trebuie se odihneasca noapte, fara petreceri. Aceasta viata de atlet este intr-adevar o viata grea; urmeaza un orar strict. Oamenii sacrifica cei mai buni ani  pentru a deveni profesionisti. In acest caz, corpul devine o masina care este impinsa sa lucreze la capacitatea maxima.

Deci fiul tau nu doreste sa practice. Ce poti face? Dar tu esti sigur ca fotbalul este viitorul sau. In cazul asta, ia o curea. Aici se ridica o intrebare: E posibil ca bataia sa il faca un jucator de fotbal? Il va muta aceasta in directia corecta?

Comentariu: Nu, aceasta pur si simplu il va durea.

Raspuns: Inseamna ca, cureaua nu ajuta. Dar dupa aceasta “munca educationala”fiul tau face un calcul: Ce ar trebui el sa faca? Sufera din ambele parti, si de la bataie si de la antrenament. Unde este suferinta mai mare, unde este mai mica? Dorinta sa egoista compara rezultatul si decide: Daca tatal sau il face sa sufere mai mult decat antrenorul, el se va indrepta spre practicarea fotbalului.

In echipa de fotbal, el intalneste alti baieti si treptat obtine un gust pentru joc.Daca nu, tu continui sa il pedepsesti pana cand iti indeplineste programul.

Observam din acest exemplu ca suferinta pur si simplu aduce pe cineva mai aproape de realizare.Cum ne putem descurca fara acestea? Suntem puturosi si incapatanati, fiecare dintre noi. Nu este vorba doar de activitate fizica; suntem incapatanati in minte si inima, in perceptie si senzitivitate. In fiecare secunda ridicam din umeri in fata lucrurilor importante, luam o pauza de tigara, sau dormim cu ochii deschisi.

Cum putem folosi fiecare moment al vietii pentru antrenamentul spiritual? Pentru a face asta, noi constant trebuie sa ne aprindem pe noi insine cu dorinta arzatoare a prietenilor. Altfel, Creatorul  va aplica lovituri asupra ta, iar tu vei iesi din amorteala din cauza fricii de durere, una sau cealalta. Oricum ar fi, trebuie sa realizezi intregul program pentru ca fara el, iti vor lipsi dorintele.

Prin urmare, infrunti doar o oportunitate: sa implinesti dorinta Creatorului. O vei face in orice caz, dar ai doua optiuni, doua cai, care conduc spre aceasta realizare. Nu te poti sustrage antrenamentului si trezirii, oricum ar fi, poti urma lunga cale a suferintei, pe parcursul careia vei dormi ( dar nu precum un bebelus). Sau poti alege calea scurta, unde ti se ofera o sansa sa te realizezi tu insuti repede, primind dorinta in plus, trezire aditionala de la mediu.Ei agita entuziasmul tau, iar tu tu te apuci de practica.

Nu conteaza prin ce cale ajungi la practica: Aceasta este alegerea ta.

Din partea a patra a Lectiei Zilnice de Kabbalah 5/31/2011, “Pacea”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed