Tablourile ego-ului meu

Intrebare: Tu spui ca informatia care ne vine prin ochi este proiectata pe un “ecran” localizat in partea posterioara a creierului, corect?

Raspuns: Nu, nu este. Nimic nu vine in ochiul nostru. Nu este niciun ochi fiindca nu este nicio “parte posterioara a creierului”.

Nu este nimic decat o dorinta egoista de autoumplere cu placere, care imi proiecteaza ca sunt „construit” in acest fel, adica am ochi, cap, brate si picioare. Deci, in acest fel dorinta de placere picteaza asta pentru mine. Si in plus, ea picteaza si alte obiecte care par sa existe in afara corpului meu.

Intrebare: Atunci, asta inseamna ca eu il percep pe Creator ca ascuns? In acest fel este realitatea  noastra?

Raspuns: Ceea ce vedem, sau mai degraba, simtim (spunem „vedem” fiindca este organul nostru senzorial cel mai puternic) este diferenta dintre noi si Creator. Este umbra dorintei noastre egoiste exprimata in Lumina Superioara, ecranul alb.

De aceea, eu vad numai dorinte individuale, diferite insusiri continute in dorinta mea egoista de primire. Cu alte cuvinte, natura minerala, plantele, animalele si omul sunt cele patru nivele ale dorintei mele de a primi placere, Şoreş (radacina), Alef (primul) Bet (al doilea), Ghimel (al treilea) si Dalet (al patrulea), care imi sunt prezentate in aceasta maniera ca fundal al Luminii albe.

Eu simt numai dorinta mea de a ma umple cu placere. Cum e cu Lumina? Lumina este fundalul pe care imi vad dorinta de primire. Cand aceasta dorinta devine ca Lumina nu-mi va mai bloca aceasta Lumina si eu voi simti din plin pe Creator.

Intre timp, in loc de El, eu percep numai dorinta mea egoista. Cu alte cuvinte, tot ceea ce ma inconjoara sunt parti ale ego-ului meu.

Din Lectia 6 Conventia internationala de Cabala 2010 11/10/10

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: