Tangoul Coronavirus

627.1În NEWS (Gazeta.ru): Jurnalistul și psihologul Alla Bogolepova a scris: „Obosit. Vedeți, pur și simplu nu există putere. Aud asta de la prieteni și cunoscuți. Am citit asta pe rețelele de socializare. O văd în ochii altora – pentru că doar ochii noștri sunt acum vizibili, fețele sunt acoperite cu măști. Îl văd în oglindă. Oboseală nesfârșită, fără speranță, cumplită. Astfel de chipuri se găsesc la alți oameni în vârstă, în viața cărora nu mai rămâne nimic de care să se țină. …

„De ce ne-am săturat atât de mult, pentru că trăim deja de o lună întreagă, după ce am redus viteza la minimum. După ce ați făcut ceea ce psihologii vorbesc de atâta timp: ei spun, nu încetini – va veni burnout-ul, nu vei dori nimic deloc. Flagelul, ca să spunem așa, al societății moderne. Ei bine, au încetinit. La scară globală.

„Cursa pentru o carieră, bani, impresii s-a încheiat. Și în loc de iluminare, la scară globală din nou – neputință și un sentiment de lipsă de speranță. Ce-i cu tine, omule? Ce-ți lipsește din nou?

De ce ne-am săturat atât de mult? Trăim la jumătate de rezistență, reducând viteza la minimum. Cursa pentru carieră, bani și impresii s-a încheiat. Impotență, un sentiment de deznădejde totală. Nu mai există mâine în lume. Mâine provoacă doar frică. …

„Virusul impotenței – și marșul său triumfător – abia începe. Cu el, desigur, poți lupta. Dar numai că nu există putere. Vedeți, pur și simplu nu există putere. ”

Întrebare: Ea reflectă cu exactitate părerea multor oameni. Aceasta este practic starea de spirit a lumii. Putem trăi cu asta?

Răspuns: Masca de pe față acoperă gura. Este ca un gag în gură. Inseamna mult. Psihologic, înseamnă pur și simplu taci! La urma urmei, ne uităm încă la gura unei persoane. Noi vorbim.

Astăzi vedem că ni s-a luat un dispozitiv de comunicare foarte serios: nu trebuie să respirăm doar printr-o mască, ci să vorbim prin mască. În general, aceasta este o stare foarte dificilă.

Nu acoperă doar jumătate din față, ci și închide oamenii unul faţă de celălalt. Obișnuiau să comunice cel puțin într-un fel. Era obișnuit să comunici normal. Nu contează ce s-ar spune reciproc sau ce nivel a fost comunicarea, dar astăzi nu avem acest lucru.

Oamenii se grăbesc la demonstrații, își rup măștile. Este ca și cum ai urca pe baricade. Și sunt gata să fie infectați, dar nu într-o astfel de situație încât trebuie să pună o mască. Este practic o mască de fier. Te oprește.

Ce va ieși din asta? Cred că suntem aduși mai aproape de un alt tip de comunicare. Nu va fi non-verbal; va fi la fel, dar mult mai explicit, senzual și mai adevărat decât înainte. Adică, vorbitul se va opri.

Vom dedica mai mult timp, mai multă atenție și mai multor sentimente cuvintelor – ceea ce spunem altora și ceea ce ne spun alții. Vom dori să punem un pic mai mult din inima noastră în ea.

Atunci vom simți că, de fapt, acest virus, această mască ne ridică la un nivel complet diferit de comunicare: senzorial, mai deschis, mai simțitor. Sper că așa va fi.

Întrebare: Aceasta este o concluzie foarte interesantă. Crezi că vorbăria noastră, vorbirea noastră goală, este ca și cum ar fi blocată pentru noi acum, astfel încât să digerăm toate acestea și să începem să spunem cuvinte reale?

Răspuns: Da.

Întrebare: Care vor fi aceste cuvinte?

Răspuns: Mai măsurat, mai sincer, mai important. Vom învăța să nu vorbim mult așa cum am făcut în tot acest timp. În ultimele decenii, a fost un zgomot continuu și zgomot murdar. O apă noroioasă, dacă o poți numi apă.

Vom începe să spunem cuvinte necesare, relevante. Asta cred eu. Așa mi se pare mie. Aș vrea să cred că oamenii vor dedica mai mult timp comunicării interne. Adică, pentru a transmite în cuvinte ceea ce este cu adevărat necesar să transmită de la persoană la persoană, un respect mai mare, o conexiune mai mare. Virusul are multe de învățat.

Întrebare: Poate vom începe să vorbim despre dragostea adevărată?

Răspuns: Nu, cred că încă nu a sosit timpul pentru asta. Trebuie să realizăm toate acestea în noi. Trebuie să trecem printr-o mulțime de stări: revelația adevărului, adevărul din noi, ceea ce vrem de la noi înșine, de la ceilalți, ceea ce am vrea să vedem la oameni în viața noastră, în umanitate.

Întrebare: Parcă am fi pus la cale un obstacol care ne-a făcut să ne întoarcem privirea spre interior. Ce vom vedea acolo?

Răspuns: Vom vedea că suntem creaturi vicioase, egoiste, în general teribile în interior. Totuși, dacă vrem să ne corectăm, vom vedea brusc că virusul va pleca și vom putea vorbi. Dar cum putem determina că virusul va dispărea de îndată ce vrem să vorbim doar despre subiecte bune?

Întrebare: Și virusul se va întoarce imediat ce ne întoarcem la gunoiul respectiv, la cuvinte goale?

Răspuns: Da, suficient de mult pentru a ne învăța.

Întrebare: Mă întreb dacă ar putea exista un astfel de tango cu virusul? Sau nu este posibilă o astfel de comparație directă?

Răspuns: Ar fi frumos. Cred că este posibil, desigur, dar totul depinde de stările noastre, de sensibilitatea noastră.

Întrebare: Credeți că, dacă nu există putere acum, atunci nu există putere pentru a vorbi despre acest gol, nici putere pentru a trăi fără un scop?

Răspuns: Da.

Întrebare: Și care va fi scopul? Alla Bogolepova scrie că „fără viitor suntem ca mașinile fără combustibil – stăm liniștiți și devenim acoperiți de rugină. Neputincios, neajutorat, inutil chiar pentru ei înșiși. ”

Răspuns: Există o motivație pentru a ne apropia unii de alții, pentru a începe să simțim eficacitatea vieții, nu în opoziție, nu în competiție, nu în a domina, a ridica și a împinge pe ceilalți, ci în a face ceva pentru alții, de dragul celorlalţi, pentru a crea ceva, pentru a construi ceva, împreună cu alții, pentru a crea ceva nou între noi. Apoi va exista energie și o sclipire în ochi, un nou tip de comunicare care va veni din legătura dintre noi.

Întrebare: Se va schimba atunci întreaga lume competitivă?

Răspuns: Da, desigur.

Observație: Ce zici de toate evenimentele sportive, locurile întâi, premiile Nobel, premiile Oscar, Grammy și orice altceva?

Răspuns: Nimeni nu le va primi. Toată lumea le va întoarce spatele.

Întrebare: Înseamnă că nu voi dori să obțin o medalie pentru primul loc?

Răspuns: Nu. Nu va fi așa ceva. Oamenii se vor gândi cum să creeze o conexiune și să construiască o rețea strânsă de comunicare între ei. Aceasta este o lume complet diferită.

Din emisiunea de pe KabTV „Știri cu Michael Laitman” din  26.10.2020

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: