Țara Israelului: Dispersare și asimilare, partea 7

Un program clar definit

Întrebare: Este foarte dificil să vezi unitatea națiunii în poveștile Torei, deoarece este vorba mai mult despre discordie și războaie. Prin urmare, atunci când se spune că legea de bază a Torei este iubirea aproapelui tău, apare o întrebare: Unde este iubirea pentru aproape?

Răspuns: Tora vorbește despre acțiunile pe care trebuie să le facem și de faptul că nu suntem în măsură să le realizăm. Prin urmare, trebuie să cerem puterea să le realizăm.

Întrebare: Cum ar trebui să înțelegem că aceasta este o lege a naturii, că în spatele tuturor lucrurilor se află un program care guvernează totul?

Răspuns: Acest program se numește HaVaYaH, numele de patru litere al Creatorului, adică dezvoltarea în patru etape a întregii omeniri, a egoismului acesteia și corectarea sa ulterioară.

Întrebare: Nu s-a putut împiedica împărțirea națiunii și dispariția celor 12 triburi?

Răspuns: În niciun caz. Tot ceea ce s-a întâmplat trebuia să se întâmple.

Întrebare: Toate acestea au avut loc pentru ca oamenii pe care Avram i-a adunat odată, pe baza ideologică a unificării corecte, să se împrăștie în toată lumea pentru a transmite această metodă lumii?

Răspuns: Da. Dar pentru a face acest lucru, ei trebuie să treacă ei înșiși prin toată această metodă, să o absoarbă. După ce au absorbit această cunoaștere prin ascensiuni și coborâri, o pot deține cu adevărat și o pot oferi întregii lumii.

Din emisiunea de pe KabTV „Analiza sistematică a dezvoltării poporului Israel” din 8/07/19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: