Tărâmul nimanui

Intrebare: Vorbim mult despre Lumini si vase, dar rareori examinam punctul personal, “Eu”, care se afla intre acestea. Ce reprezinta el?

Raspuns: “Eul” abia exista, ca si punct al meu de alegere si nimic mai mult. Orice altceva se conecteaza la el, cand primeste dorintele altora si implinirea de la Creator. Acest punct este ca un indicator pe o scala, momentul alegerii, portiunea, al treilea Tifferet, cel din mijloc. El nu reprezinta nimic: nici primire, nici daruire.

Cel de-al treilea Tifferet, de sus, se refera la cel superior, calitatile Creatorului si al treilea de jos, se refera la primirea dorintei, la creatura. Si nu exista, efectiv, nimic intre ele, in mijloc; este tărâmul nimanui.

Intrebare: Deci, ce se afla acolo? De altfel, alegerea nu s-a facut in concordanta cu un anumit criteriu?

Raspuns: Odata ce ajungi acolo, vei intelege ca acest punct este, pur si simplu, “agatat in aer”. Te maturizezi intr-o persoana spirituala in afara acestui punct; este punctul initial care exista in mijloc, intre Lumina (existenta din existenta) si dorinta (existenta din absenta). Este miracolul creatiei.

Atingem acest punct atunci cand incepem sa conectam la el toate dorintele si toate Luminile. Apoi, pentru ca actionez mai presus de aceste Lumini si dorinte, ajung in punctul din care am actionat. Acest punct nu vine de la Lumina sau vas, ci din esenta Creatorului.

Din partea a cincea a Lectiei zilnice de Cabala, din 27.06.2011, „Matan Tora” (Daruirea Torei)

.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: