Teama cere dovada, dragostea ofera recunostinta

Intrebare: De ce fel de rugaciune este nevoie pentru a iesi din umbra egoismului la „umbra sfanta”, ecranul dorintelor noastre?

Raspuns: O intrebare mai corecta ar fi: De ce ar trebui sa ne fie teama? In fapt, nu stim ce este o „rugaciune”. Deocamdata, este usor sa intelegem teama, grija, agitatia, problemele,tot ce ar trebui sa evit.

Rugaciunea este o senzatie in inima.Si inima poate simti si teama, care este vazuta ca prima porunca  si dragostea care se simte te invata sa percepi aceasta teama.

Sunt doar doua legi de baza: dragostea si teama. Teama duce la rugaciune, la cerere; dragostea aduce recunostinta. De aceea, trebuie sa deosebesti in ce stare te afli. Daca simti ca iti lipseste implinirea, te afli in starea de teama. Si de ce ar trebui sa te temi, de pierdere, sau ce ar trebui sa eviti? Intreaba-te!

Daca iti este teama ca ceva rau ti se poate intampla, ar trebui sa iti amintesti ca „nu exista nimeni in afara de El.” Si daca iti este teama ca piezi ceva astazi, invata cum sa lucrezi pe baza principiului „daca eu nu sunt pentru mine, atunci cine este?” Aceasta clarificare este de fapt  adevarata rugaciune.

Nu te poti opri din cercetare; dimpotriva, ar trebui sa te angajezi in aceasta cercetare cat de mult posibil. Cheia este sa discerni fiecare stadiu si este in regula daca in urmatorul moment esti din nou confuz si nu diferentiezi factorii care te afecteaza: tu „insuti”, mediul, studiul.

In acest proces de analiza in mod constant vei dezvolta patru stadii ale HaVaYaH la fiecare nou grad. Doar nu pierde din vedere aceste clarificari interne:

–          cine sunt eu si cine ma controleaza;

–          cum pot sa vad forta care ma conduce;

–          cum ar trebui sa ne legam intre noi si sa ne cautam unii pe altii;

–          cum sa devenim parteneri si sa nu ne lasam unii pe altii in ciuda problemelor si ascunderilor;

–          cum ma pot ridica deasupra, cum pot corecta si cum le pot folosi ca sa ajung la intelegere si dragoste.

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: