Teama de a juca la loterie

Intrebare: Ce inseamna calea Luminii si calea suferintei? De ce exista suferinta? Este  egoismul nostru?

Raspuns: Fara indoiala, experimentam suferinta in dorinta noastra de a primi placere. Totusi, durerea poate fi simtita chiar si in dorinta de a darui. Totul depinde de cum definesti suferinta.

Imagineaza-ti daca vrei, ca am gasit Cabala, am intrat in grup si am studiat timp indelungat. Dar la sfarsit, am castigat dintr-o data mai multe milioane de dolari la loterie! Acum viata mea s-a schimbat. Dupa parerea ta este calea Luminii sau calea suferintei?

O pot numi calea suferintei pentru ca acum banii imi provoaca confuzie si nu stiu ce sa fac. Ma gandeam la Cabala, dar acum trebuie sa ma gandesc la bani, deoarece este vorba de o asa suma mare. In ce sa investesc ca sa nu se devalorizeze? Cum sa ii folosesc corect?

Asa cum se vede, asta este calea suferintei deoarece in loc sa avensez usor, simplu si direct, sunt abatut de la cale si ma invart facand un ocol mare. Chiar daca imi place sau nu, trebuie sa ma implic in chestii materiale, dandu-i timpul meu si incarcandu-mi mintea cu aceste ganduri. Nu ma pot rupe de asta, si este o mare problema, o adevarata durere in ceea ce priveste  dorinta de darui si scopul spiritual .

Cat despre dorinta de  primi placere, trebuie sa spui ca este calea Luminii si ca ai primit-o recompensa pentru munca ta virtuoasa. Crezi ca este o binecuvantare trimisa tie de Sus. De aceea, totul depinde pe ce scala obisnuiesti sa masori, de ceea ce ai ales sa iti dea placere.
Din partea a 4a a  Lectiei zilnice de Cabala 2/18/2011, “Libertatea”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed