Tehnica universală

226Întrebare: De ce acceptați Cabala doar ca cunoaștere a universului? Universul este unul, Creatorul este unul. De ce ești atât de categoric?

Răspuns: Cu cât studiezi mai mult Cabala, cu atât vezi mai mult că aceasta include toate celelalte metode. Natura nu le respinge, ci explică pur și simplu modul în care umanitatea trece la diferite niveluri de dezvoltare.

Toate au loc până când o persoană ajunge într-o stare în care poate absorbi o imagine universală a universului, a lumii, a umanității, a dezvoltării acesteia deasupra egoismului său și apoi ajunge la Cabala.

Prin urmare, Cabala a fost ascunsă până în vremea noastră și abia acum se dezvoltă treptat, astfel încât, ca rezultat al căutării, umanitatea trece prin multe etape diferite de dezvoltare sub influența altor metode private care sunt studiate în cadrul egoismului, și nu ridicându-se deasupra lui, ajunge la concluzia că în interiorul egoismului însuși nu există nimic de căutat – doar să ieși din el, să te ridici deasupra lui.

Trecând prin toate aceste etape și studiindu-le, văd personal rădăcinile tuturor metodelor și teoriilor posibile și, prin urmare, predau numai Cabala. Insist că natura este sistemul universal pentru a schimba o persoană în această lume și a o ridica la cel mai înalt nivel.

Există două forțe în natură: primirea și dăruirea. Cabala urmărește să se asigure că o persoană, lucrând cu egoismul, se poate ridica deasupra puterii de a primi și a stăpâni următorul nivel al naturii – puterea dăruirii.

De la „Videoconferința” KabTV

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: