Templul din adunarea inimilor

Tora, Deuteronomul 12:3 Să dărâmaţi jertfelnicele lor, să stricaţi stâlpii lor, să ardeti cu foc copacii lor, să sfărâmaţi idolii dumnezeilor lor şi să ştergeţi numele lor din locurile acelea.

Umanitatea s-a dezvoltat prin constructia de temple ale variatelor constructii, care in ziua de astazi sunt ridicate peste tot in lume, fiind in competitie care sa fie mai inalt, mai frumos, mai solid si care creeaza un sentiment mai placut intre oameni.

Toate acestea sunt pentru ca o persoana sa realizeze treptat calea cea rea si, doar apoi, pe cea buna.

Intrebare: Ce inseamna “sa stricati stalpii lor” in raport cu munca interna a unei peroane.

Raspuns: Doar dupa ce construiesti intentii variate, miscari si idealuri in tine si te convingi de esecul lor, le poti darama sa construiesti in spatiul lor locul numit “templul Creatorului”.

Structura este interna, in inima oamenilor. Fiecare iubeste dorintele sale, inima sa, caramida cu caramida si prin adunarea acestor caramizi se creeaza o singura structura. Toate dorintele noastre unite, precum caramizile unele peste altele, gasesc contactul dintre noi si apoi in modul asta este Creatorul revelat.

“Sa ardeti copacii lor cu foc” inseamna sa nu lasi nimic in tine, deoarece copacul sacru reprezinta tot ceea ce este material spre ce ne indreptam de mii de ani de istorie a umanitatii, iar cenusa este ultima stare minerala si fiecare dintre noi trebuie sa atinga aceasta stare.

Din emisiunea de pe Kab TV Secretele Cartii Eterne din 22.06.2016

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: