Templul este măsura nivelului spiritual

Întrebare: De ce a fost distrus cel de a-l doilea Templu?

Răspuns: Atât primul cât şi cel de al doilea Templu, au fost distruse pentru ca evreii să poată să se împrăştie printre naţiunile lumii; ei au condus omenirea către anumite elemente ale conexiunii cu forţa superioară a naturii şi cu completarea dezvoltării lor, începând cu sfârşitul secolului 20, şi-au început elevaţia. S-a spus că evreii s-au dus în exil pentru a colecta sufletele naţiunilor lumii.

Ambele temple simbolizează obţinerea unui nivel foarte înalt al Luminii spirituale, nivelul Haya, iar al doilea Templu nivelul Neşama (suflet).

De fapt, evreii au trebuit să „cadă şi să se dizolve” în naţiunile lumii. De asemenea, conceptul de „naţiunile lumii”, nu se referă la ceea ce noi ne gândim în mod obişnuit, pentru că, conform rădăcinilor spirituale sunt numai 70 de naţiunii ale lumii, iar evreii au trebuit să se împrăştie şi să fie asimilate de ele. A fost spus că la sfârşitul celui de al 20-lea secol, va începe corectarea generală a lumii, realizată la început cu naţiunea Israel şi apoi gradual se vor alătura şi restul naţiunilor.

Din emisiunea de pe Kab TV „Despre viaţa noastră” din 04.06.2015

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent:

Articolul următor: