Teoria Intregului Sau Intregul In Teorie?

Intrebare: Faimosul om de stiinta Stepen Hawking, impreuna cu un grup de colegi, crede ca lumea noastra tridimensionala este „sub apa”, a patra dimensiune este „deasupra apei” si ca noi trebuie sa invatam sa „innotam” impreuna. Ei o numesc „Teoria Intregului”.

In mare, ei vorbesc despre unsprezece dimensiuni care pot fi descrise ca unsprezece pereti. Ciocnirea dintre acesti pereti este cauza big bang-ului. Printre cercetatorii care sustin aceasta perspectiva sunt aceia care au luat parte la proiectul acceleratorului de particule. Ce putem spune despre asta?

Raspuns: Eu nu subestimez rezultatele cercetarilor stiitifice. Dimpotriva, le urmaresc si le iau in considerare foarte serios.

Care este originea acestor teorii? Ideea este ca dorinta noastra egoista isi schimba forma sub influenta Luminii care Reformeaza. Cand se schimba, apar diferite teorii, concepte si perceptii. Noi nu suntem interesati de acestea, cu exceptia posibilitatii de a verifica daca umanitatea avanseaza spre adevar. Simte umanitatea in intuneric, calea spre acesta?

Astazi, oamenii se confrunta cu un perete, nu cu unsprezece. Daca ei vor sa continue sa studieze natura, ei trebuie sa se schimbe. Acceleratorul trebuie sa existe inauntrul omului. Noi il numim „precipitarea timpului”, „accelerarea timpului”, si „scurtarea drumului”.  Acest accelerator se formeaza cu ajutorul grupului atunci cand prietenii primesc puterea Luminii si cand intr-adevar o folosesc.  

Oamenii de stiinta nu au mijloacele, dsei au incercat deja totul. Diametrul inelului acceleratorului depaseste 26 kilometri. Care ar fi diferenta daca acest diametru ar fi de 26 de milioane de kilometri? Ei ar descoperi particule noi, ar avea date noi si apoi?

Pentru a intelege natura, noi avem nevoie de a doua forta care se afla acolo, insa oamenii de stiinta nu au aceasta forta. Ei continua sa incerce sa ajunga la concluzii si sa inteleaga separat fiecare parte, lucru dealtfel imposibil. Am auzit de Teoria Stringurilor, Teoria Haosului si de inca multe altele de cand am inceput sa studiez stiinta. Aceste teorii apar din cresterea constanta a ego-ului nostru care inventeaza in mod constant lucruri noi. In acest fel se apropie de adevar, insa in acelasi timp, ramane egoist si nu se schimba in interior, din punct de vedere calitativ.  

Prin urmare, stiinta in general si fizica in particular si-au atins limitele. Nu mai exista progres real. Sunt cateva domenii care mai genereaza interes, cum ar fi genetica de exemplu. Insa, si aici, este voba mai degraba de tehnologie decat despre dobandirea esentei diferitelor fenomene.

Umanitatea se confrunta cu o criza globala. Prin urmare, daca nu revelam a doua forta, forta Luminii si nu invatam cum sa lucram impreuna, nimic nu ne va fi de ajutor. In fond, aoamenii de stiinta fac experimente la nivel scazut. Presupunand ca ei vor reusi sa sparga particulele elementare ei nu vor studia si cealalta parte a sistemului care este mult mai mare, partea care guverneaza totul.

Imi place de asemenea sa ma uit la programele TV in domeniul stiintei, in general insa, stiinta si-a atins limitele.

Din partea 3 a Lectiei Zilnice de Cabala 03/02/2012, “Prefata la Cartea Zohar”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: