The First Plague Of Egypt

Inrebare: Ce rau mare trebuie sa dezvaluim pentru ca Lumina sa ne ilumineze?

Raspuns: Trebuie sa vedem ca natura noastra ereditara este Faraonul (egoul) care nu ne lasa sa ne ridicam deasupra noastra. Trebuie sa il uram cate putin, dar totusi il iubim.; inca ne bucuram sa traim in el. Cand, conform situatiei grele ale prezentului incepem sa primim lovituri, devenim dezamagiti in natura noastra si intelegem ca nu atingem spiritualitatea.

Deci, pentru prima data, trebuie sa vedem natura noastra ca aplecarea inspre rau, ca si rivalul nostru opus Creatorului, spiritualitatii. Aceasta priveste prima plaga a Faraonului nostru.

Dupa celelalte noua plagi, nu cred ca vom avea nevoie de alte noua asemenea conventii. Vom putea sa le facem sa sufere prin conectarea noastra din timpul lectiilor zilnice. Vom putea trece prin ele repede pentru ca cheia fiecarui stadiu spiritual este primul sau grad.

Mai tarziu, totul va fi doar o rutina pana cand un anumit stadiu este complet. De exemplu, chiar acum, suntem  pe cale sa devenim constienti de propriul nostru rau, si am inceput deja acest proces. Data viitoare, va fi eliberarea de Faraon, exodul din Egipt, iar asta se numeste nastere spirituala.
Din Lectia Portia saptamanala de Torah 11/12/10

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: