Timpul corectării profunde

Întrebare: De unde provine puterea luminii reformatoare în timpul atelierelor? De ce n-au folosit Cabaliștii din trecut atelierele ?

Răspuns: Cabaliștii din trecut au folosit o metodă diferită. Au avut grupuri de zece, dar nu au lucrat la conexiunea dintre ele, pentru a se aprofunda în profunzime în ei înșiși. Grupurile lui Ari, Ramhal și alții constau, de regulă, din cinci până la șase oameni, iar ei ședeau și studiau în liniște.

Timpurile noastre sunt foarte diferite. Acest lucru este evident nu numai la nivelul Cabaliștilor, ci și în întreaga lume. Suntem obligați să ne apropiem între continente, să organizăm  congrese și adunări la care nici măcar nu ne-am fi putut gândi în trecut.

 Întrebare: Spui că vremurile sunt diferite acum. Ce contează asta în raport cu o metodologie eternă?

Răspuns: Nu. Metoda se schimbă.

Kli-ul se schimbă treptat – această enormă sferă numită „sufletul lui Adam”, pe care trebuie să-l corectăm și pe care îl corectăm, explorând constant straturile sale interioare și mai egoiste. O vedem și în lumea noastră: egoismul se manifestă în ea mai agresiv, din ce în ce mai deschis și mai îndrăzneț.

Întrebare: Prin urmare, se modifică principiul atragerii luminii reformatoare?

Răspuns: Atragem o lumină puternică care luminează straturile mai profunde ale egoismului. Încercăm să îl corectăm, să ne conectăm deasupra lui, să îl organizăm cumva și, în consecință, mărim și mai mult iluminarea Luminii Reformatoare. Totul se întâmplă într-un cerc.

Din emisiunea de pe KabTV „Fundamentele Cabalei”, 1/1/20

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed